Camp Africa: Misjonsarbeid for hele Afrika


BCC er et internasjonalt fellesskap med aktiviteter over hele verden. Snart samles 270 afrikanske ungdommer fra ni land til Camp Africa, hvor misjon og kristent barne- og ungdomsarbeid står i fokus.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

– Vi ønsker å opplære flere ungdomsarbeidere til å bli gode rollemodeller og ressurser der de er, i sine kristne miljøer, forteller Grethe Slabbert (23). Hun er en av ildsjelene bak arrangementet. Det finner sted i menigheten Vanderbijlpark i Sør-Afrika, som er tilknyttet det internasjonale fellesskapet i BCC.

Campen ble en stor suksess i fjor, og i slutten av mars arrangeres den for andre gang. Ungdommer fra ni afrikanske land deltar, i tillegg til noen gjester fra Europa.


Grethe Slabbert (t.h,) og de andre arrangørene er snart i mål med alle forberedelsene til årets camp. Foto: BCC

Blant annet ventes over 60 ungdommer fra Kamerun, cirka 20 fra Kenya, og fra de tre sør-afrikanske menighetene deltar rundt 140 ungdommer. Campen skal vare i fire dager, og programmet består av både trosoppbyggelse undervisning og aktiviteter.

– Her opplever vi et unikt fellesskap som går på tvers av både nasjonalitet, rase og bakgrunn, sier Grethe Slabbert.

Misjonsaktivitet i Afrika siden 1970-tallet

BCCs første kontakter på det afrikanske kontinentet ble knyttet i Sør-Afrika på 1970-tallet. I årene etter har det blitt drevet misjon og menighetsutvikling i landene Kamerun, Kenya, Malawi, Uganda, Tanzania, Zimbabwe, Etiopia, og i den Demokratiske Republikken Kongo.

I Sør-Afrika finner vi den største og mest etablerte menigheten, og forsamlingslokalet i Vanderbijlpark er blitt et naturlig samlingssted for stevner og ungdomsarrangementer med gjester fra andre land. Men de senere årene har det også blitt bygget konferansefasiliteter i Kamerun, Kenya og DR Kongo, hvor menighetens medlemmer og likesinnede kan samles til trosoppbyggelse og kristent fellesskap.


Stevne i Vanderbijkpark i 2018 – et av stedene i Afrika som brukes til kristne arrangementer og fellesskap. Foto: BCC

Undervisning i mentor- og omsorgsbeid

I 2018 var fokuset for Camp Africa «mentorarbeid», og deltakerne fikk opplæring i å ta vare på ungdom og barn i de lokale hjemmemenighetene. Det ble arrangert aktiviteter som lett kan implementeres i alle land, også steder med begrensede ressurser.

– Målet er å lære ungdommene om hvordan man kan organisere og gjennomføre gode aktiviteter for barna og de unge, og vi hadde workshops der vi snakket om ulike utfordringer som kan oppstå. Dette blir også mye av fokuset i år, og det blir en hel dag med valgfrie aktiviteter, der deltakerne kan velge det tilbudet som interesserer dem mest. De kan blant annet velge mellom dans, musikk, sykling, klatring, kunst, volleyball og motorsport, forteller Grethe.


Dansegruppa under campen i 2018. Foto: BCC

Under campen holder også BCCs ressursteam ved Harald Kronstad seminar om forebygging av uønskede hendelser og grenseoverskridende adferd. Det er nemlig viktig for BCC at alle våre menigheter er trygge arenaer for aktiviteter, lek og kristent fellesskap.

Ungdomsarbeid og misjon går hånd i hånd

Grethe Slabbert forteller at for arrangørene går ungdomsarbeid og misjonsarbeid hånd i hånd.


Grethe Slabbert (bak til høyre) og fotballaget hennes i fjor. Nå gleder de seg til å treffe venner fra mange land igjen. Foto: BCC

– Vi tror det å være sammen på denne måten er viktig, for det å leve nær Jesus er først og fremst et liv, ikke en lære. Derfor arrangerer vi ungdomsstevner og camper som dette, som har fokus på kristent barne- og ungdomsarbeid.

– Alt dette samarbeidet har gjort at vi har blitt kjent med ungdommer fra mange andre land. Vi blir glade i hverandre, og det trosfellesskapet vi har sammen betyr mer og mer for oss. I høst var vi på ungdomsstevne i DR Kongo, og nå gleder vi oss til å møte vennene våre igjen på Camp Africa.


Fellesskap, aktiviteter og gode minner på Camp Africa 2018. Foto: BCC


Kveldene under campen blir hyggelig høydepunkt, med trosoppbyggelse, felles måltider og gode samtaler. Foto: BCC

Del :
Relaterte artikler
Meny

Bitnami