Vinterdag for hele menigheten

Litt ruskete februarvær til tross, oppmøtet var stort og stemningen god da små og store medlemmer var invitert til en skikkelig vinterdag på menighetens gård i Sande utenfor Drammen. Denne helgen ble søndagsmøtet litt kortere enn vanlig, for å gjøre plass til blant annet aking, skirenn og grilling.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: BKM Drammen 

Varm kakao, kaffe til de voksne og brennende bålpanner var det første som møtte de første gjestene denne søndagsformiddagen. Her hadde flere engasjerte medlemmer i lokalmenigheten vært i sving for å gjøre alt klart til en stemningsfull søndagssamling med fokus på barn og familier.

Skisløypene er kjørt opp, og litt regn fra dagen før har heldigvis ikke lagt noe demper på skigleden, for etter en halvtime er den store gressletta full av små skiløpere som varmer opp til barneskirenn. På jordet nedenfor bygger noen tenåringer hopp i snøen, og tiltrekker seg flere yngre, som har tatt med slalomski og snowboard.


Mamma er fin å ha med når man skal gå sitt første skirenn. Foto: BCC 

Vil gjøre noe for fellesskapet

Tobarnsfar Knut Andre Espegard er en av arrangørene, og glad for å kunne bidra med noe som kan glede de andre. Han forteller at programmet er lagt opp med noe for enhver smak. – Her kan man være med på skirenn for ulike aldersgrupper, hoppkonkurranse og aking. Og de som bare har lyst til å slappe av med vennene sine, kan sette seg ved en av bålpannene og steke pinnebrød eller grille marshmellows, sier han.

– Målet med dagen er at vi kan være sammen, gjøre det gøy for barna og de unge, og bli enda bedre kjent på tvers av generasjonene. Til slutt i dag er det planlagt en kort samling for alle, der vi samles til trosoppbyggelse og forkynnelse i paviljongen.


Unge og eldre samlet søndags formiddag, og god stemning blant publikum før barneskirennet. Foto: BCC

Matservering til alle

Når ski- og hoppkonkurransene er gjennomført og stolte barn har fått utdelt sjokolademedaljer, er det tid for servering. Det er kjøpt inn mat til alle, og ved de store grillene deler Knut-Andre og flere gode ut varme pølser til mange sultne munner. I den lille kafeen i hjørnet selger noen ungdommer kaffe, snacks og fersk gjærbakt til inntekt for sin lokale ungdomsgruppe.

For lokalmenigheten her i Drammen har friluftslivet blitt en god vane, og gården i Sande blir brukt som samlingssted hele året. Her er også en romslig paviljong med enkle kjøkkenfasiliteter, som fungerer som både varmestue og møtelokale.


Disse jentene har rigget seg til med salg av gjærbakst, kaffe og brus, til inntekt for sin lokale ungdomsgruppe. Foto: BCC

Friluftsliv og trosoppbyggelse

Klokken tre er det tid for dagens søndagsmøte, hvor de fleste samler seg på stolrekkene som er satt opp rundt en enkel musikk – og mikrofonrigg. Små og store finner veien inn når gitarene begynner å spille, mens noen av barna fortsetter leken i snøen ute.

Etter en felles sang og en erkjennelse av at temperaturen i paviljongen ikke er like varm som man kanskje skulle ønske i dag, erklærer forstander Harald Kronstad at det blir en kort samling denne gangen.

Han har likevel noen Guds ord han ønsker å varme den vinterkledde forsamlingen med. Etter han er det andre til som følger opp med korte innlegg, før det offisielle programmet for dagen avsluttes. Likevel er det mange som blir en liten stund til, og så lenge bålpannene er varme og barna leker fint, fortsetter praten i friluft.


På Bolstad gård ligger forholdene godt til rette for både lek, friluftsliv og menighetssamlinger. Foto: BCC

Gleder seg over menighetslivet og nye generasjoner som vokser opp

– Det at vi også kan samles til trosoppbyggelse i paviljongen vår er ekstra godt, settingen her gjør det litt annerledes og kanskje mer ledig enn i en møtesal.

En av de litt eldre som er til stede, er Tom Blekstad (70). Han har flere barnebarn her i menigheten, og er glad for alt som gjøres for dem, og for alle de andre aldersgruppene.

– Personlig blir jeg rørt og glad av å se alle de som steller i stand slikt som dette, ikke minst å se så mang glade, aktive barn og foreldre samlet rundt leker og konkurranse som i dag. Været har jo ikke vært det beste, men det synes ikke å ha redusert verken innsatsen eller gleden, smiler han. – En dag som denne bidrar til å binde oss sammen og lære hverandre å kjenne bedre.


Flere generasjoner på plass, og fornøyde barn som får utfolde seg i snøen. Foto: BCC


To søstre som er fornøyde med dagen. Foto: BCC