300 ungdommer på tur i vinter-Norge

Midt i januar dro over 300 deltakere fra BCCs ungdomsprogram på tur til Ål i Hallingdal. Turen samlet kristne ungdommer fra hele 31 land, som fikk oppleve fjell og vinter-Norge, noen for første gang.


Tekst: Thea Tangen – Foto: Eirik Tombre 

Dette var noe mange av ungdommene hadde sett frem til lenge. Fredag ettermiddag ankom fem busser med ungdommer, frivillige og ansatte på BCCs  kristne ungdomsprogram forsamlingshuset til lokalmenigheten i Hallingdal.

Her ble de møtt av et blidt vertskap som hadde stelt i stand varm kveldsmat til hele den store gruppa. Videre ble det informert om programmet for helgen. Forventningsfulle ungdommer kunne glede seg til aktiviteter som ski og aking, lagkonkurranse og en ordentlig festkveld på lørdagen.


I løpet av helgen var det mange som benyttet anledningen til å prøve alpinanlegget. Foto: BCC

Et internasjonalt kristent felleskap

De fleste av deltakerne på ungdomsprogrammet er elever ved Brunstad bibelskole, i tillegg til noen grupper som er tilknyttet andre lokalmenigheter på Østlandet. På ungdomsprogrammet samles de et helt år, mens de får undervisning i Bibelens og menighetens lære, norsk språk- og kulturopplæring, og jobber frivillig sammen i prosjekter som støtter menighetens kristne formål.

Denne turen til Hallingdal var et av flere avbrekk i skoleåret.


På lørdagen var det vinteraktiviteter ute, og ungdommene ble delt inn i lag som konkurrerte mot hverandre. Foto: BCC

Vintersport, lagkonkurranser og festkveld

Lørdag morgen var det klart for både lagkonkurranser, og mulighet for å prøve slalomski, snowboard eller aking. Under «tikampen» fikk 20 lag konkurrere i ti ulike aktiviteter, som tandemski, støvelkast, quiz, bygge det høyeste mennesketårnet, øksekast, hinderløyper og skyte på blink.

– Det var kjempegøy, selv om det var mange overraskelser, sier Naomi Chan fra Hong Kong. Hun forteller at hun ikke var veldig forberedt på alt de skulle gjøre, men at det var gøy å være sammen med de andre gruppene på ungdomsprogrammet. – Det er spennende å bli kjent med noen jeg ikke kjenner fra før. Også har jeg fått prøve ski, noe som gikk sånn passe, ler hun.

På kvelden samlet alle seg til festkveld i menighetshuset på Øyni, hvor også lærerne og flere frivillige var til stede og talte trosoppbyggende ord til ungdommene. Fra talerstolen blir det blant annet oppmuntret til å være ærlig og oppriktig mot medmenneskene, og i sitt forhold til Gud.


Festaften med trosoppbyggelse, med temaet «Ærlighet og oppriktighet» lørdag kveld. Foto: BCC

Kristen trosopplæring gir ungdom muligheter

Den internasjonale gjengen på ungdomsprogrammet er en gruppe med masse ressurser og kreative evner. Under festkvelden lørdag kveld delte mange av dem personlige vitnesbyrd om sin tro. De bidro også med kulturelle musikk- og underholdningsinnslag som de selv hadde forberedt.

Den ballasten og opplæringen de unge får gjennom bibelundervisningen er ikke bare med å gi dem et solid grunnlag for sin kristentro, men også verdier som hjelper dem å bli gode samfunnsborgere. Mange opplever at året på ungdomsprogrammet utvikler dem som mennesker, og at de får mer tro på seg selv og hva de kan klare og utrette.

Når disse evnene får lov å utvikle seg sammen med gode verdier og omtanke for andre, lover det godt for fremtiden. Både for ungdommene selv, men også for de miljøene de kommer hjem til når året på BCCs ungdomsprogram er over.


Ungdommene hadde selv vært med å planlegge hele turen, inkludert programmet på festkvelden. Foto: BCC


Siste del av kvelden var det «Afterski» med musikk, underholdning og konkurranser. Foto: BCC


Bibelskolens lærere og andre frivillige som jobber med ungdommene var til stede på festkvelden. Foto: BCC


Mange talentfulle ungdommer bidro med ulike innslag lørdag kveld. Foto: BCC


Året på ungdomsprogrammet skaper vennskap på tvers av landegrenser, og mange får venner for livet. Foto: BCC