Ungdomsfest med et viktig budskap i adventstiden

Nedtellingen til julen er i gang, og både unge og gamle gleder seg til årets store høytid. Førjulstid er ventetid, og når 500 BCC-ungdommer samles til fest om det kristne budskapet fylles ventetiden med innhold.


Tekst: Berit H. Nilsen – Foto: Judith Preisig/Rolf Skogsrud

En stemningsfull og julepyntet sal venter de mange hundre ungdommene fra BCCs lokalmenighet i Oslo/Follo, når de ankommer kveldens arrangement. Juletoner strømmer fra anlegget, og smilende ungdommer kledd i sin fineste stas hilser på hverandre over hele lokalet.

Felles innsats fra både ungdom og foreldre

Flere av ungdommene har selv bidratt til forberedelse både med dekking, pynt og programplanlegging, men det er foreldrene som står for matlaging og servering. De svinser rundt og gjør de siste forberedelsene, for å sikre at alt er klart til den store ungdomsfesten. Mange foreldre og venner har gitt av sin tid for å gi disse ungdommene muligheten til å samles om et viktig budskap i adventstiden.

BCC-foreldre stiller villig opp for å lage fest for ungdommene. Foto: BCC

Jesus – vår frelser

Kåre J. Smith er på besøk, og taler til ungdommene denne kvelden. Budskapet handler om Jesus, og ungdommene rundt meg slår ivrig opp på Bibel-appen når ulike vers fra Bibelen leses opp.
Nå skal vi snart feire Jesus, det lille barnet som ble født i en stall, men som var vår Frelser. Det er det vi snart skal feire og minnes med takknemlighet.
Men nå venter vi også på at han skal komme tilbake, han som har gått bort for å forberede et sted for oss. Og vi vil forberede oss til å møte vår frelser.

Kåre J. Smith holder en innholdsrik og oppmuntrende tale til de 500 ungdommene i salen. Foto: BCC

Takk til ungdomsleder gjennom mange år

Festen er også en avskjedsmarkering for dagens ungdomsleder i lokalmenigheten i Oslo/Follo, som blir avløst etter mange års tjeneste. Det er et stort ansvar å formidle evangeliet i Guds ord klart, og selv gå foran med et godt eksempel i en flokk på 500 ungdommer. Øyvind Nilsen har hatt oppgaven i 13 år, og en livskraftig ungdomsflokk er beviset på at hans tjeneste har hatt stor verdi.

Ungdommene har laget en overraskelse til Øyvind, en takknemlig musikkvideo som gikk over til en «flash mob» hvor alle reiste seg og sang i salen. Det er rørende å se en stor flokk med ungdommer vise godhet og varme tilbake til han som har vært deres ungdomsleder så langt.

Øyvind omkranset av familie, venner og en takknemlig syngende ungdomsflokk i bakgrunnen. Foto: BCC

Med kjærligheten som drivkraft

Vi hører om Jesus Kristus, som etterlot seg fotspor på en vei i fornedrelse. Han som ba til sin far om at ikke hans egen vilje måtte skje, men at det var Guds vilje som måtte oppfylles. Ettertanken synker inn når budskapet forkynnes. Med kjærligheten som drivkraft kan jeg bli et lys i mine omgivelser, og utføre det Gud vil jeg skal utføre ved mitt liv.

Allsidig program – men budskapet slo gjennom

Flere nydelige julesanger fremføres fra scenen, akkompagnert av et lite band. Flere deler oppmuntrende ord og taler, med inspirerende innhold for ungdom som vil leve for Jesus. Og selv om kvelden inneholdt både selskapsleker og god julemat, så var det likevel det budskapet som ble forkynt som preget hele kvelden.

Disse ungdommene har valgt å samles om det viktigste vi har i adventstiden, noe som lover godt for framtiden i BCC.

Ett av mange flott musikalske innslag fra BCC-ungdommenes julebord. Foto: BCC
God stemning rundt bordene når BCC-ungdom er samlet til fest. Foto: BCC