Feirer dere jul i BCC?

Det hender at vi som er BCC-medlemmer blir spurt om nettopp dette, og vi har et klart svar på det: ja! Det at Jesus kom til jorden og ble vår frelser er noe av det viktigste vi kan feire som kristne. Julehøytiden er en tid for tradisjoner, og fremfor alt det barnas høytid.


Tekst: Daniela Winther  – Foto: BCC

Det er tredje søndag i advent, og hos BCCs lokalmenighet på Sørlandet er det klart for søndagsskolens årlige julefest. På tunet på Kalvild Gård i Lillesand løper barn med kalde nesetipper rundt, og spente foreldre går inn og tørker av seg det tynne laget med nysnø som har lagt seg.

I noen uker nå har forsamlingslokalet vært pyntet med juletrær og julelys både ute og inne, og julestemningen er merkbar.

Forventningsfulle barn som har forberedt nytt skuespill

Det er søndagsskolen som arrangerer julefesten, og spesielt barna fra 2.-6. klasse og deres ledere har forberedt seg lenge. De yngste kan nesten ikke vente med å vise frem alt det de har klart å holde hemmelig de siste ukene. Med så forventningsfulle barn blir de voksne minnet om den sitrende julemagien fra de var noen år yngre, som også fyller dagen i dag.


Søndagsskolebarna i aksjon på scenen. Foto: BCC

Som åpning skal søndagsskolebarna fremføre sanger og et helt nytt skuespill de har skrevet. Stykket er enkelt, men gjennomført, og handler om noen fantasifigurer som må lære hva samvittighet er, så de slutter å stjele gaver og mat til jul. Selv om rollefigurene må gjennom en real endringsprosess, så er moralen klar og alt går bra til slutt. Barna får full applaus av et begeistret publikum.

Nye søndagsskolebarn blir ønsket velkommen

Søndagsskolefesten fortsetter med at alle de nye som skal begynne på søndagsskolen blir ønsket velkommen. Så får barna høre noe om julens budskap; om det lille barnet som ble født den første julekvelden, og hva han betyr for oss i dag. Forstander Tomas Nilsen snakker blant annet om hvorfor vi kan være så takknemlige for at Jesus kom ned til jorda.

Søndagsskolen i BCC skal være et sted hvor barna får bli kjent med Jesus som venn og frelser. Her får de trosundervisning som er tilpasset deres alder og forutsetninger. Samlingene er gjerne en blanding av sang, skuespill, aktiviteter, og korte innlegg med kristent innhold. Det er også tilfellet på denne julefesten i Lillesand.

Barna følger med, men blant de yngste er det noen som vrir seg litt på stolene når minuttene tikker av sted. Så det blir ikke akkurat noen demper på stemningen når Tomas Nilsen avslutter talen sin med å hviske stille til barna: – Det kan faktisk hende at julenissen også kommer i dag!


Julenissen kom, og hadde med seg godtepose til fornøyde barn. Foto: BCC


Festen fortsatte med grøtspising, før det ble 
juleverksted for barna. Foto: BCC


Tilslutt ble det loddtrekning av helt fantastisk pepperkakehus som søndagsskolen hadde laget; en miniversjon av det gamle herskapshuset på Kalvild Gård. Foto: BCC

LES OGSÅ: Ungdomsfest med et viktig budskap i adventstiden