Høstfest i lokalmenigheten i Drammen

Det er mange smil som inntar gressletta på Bolstad gård. Ikke bare barn, men unge og gamle også. I dag er det høstfest på gården, og alle er spente på hva de har i vente. Ivrige ildsjeler forberedt dagen med høstpyntede boder, varme bålpanner og teambuildingsaktiviteter for hele menigheten.


Tekst og foto: Mona Alexandra Bernhardsen

Lokalmenigheten i Drammensområdet har for lengst vokst ut av sitt gamle lokale i byen, og har de siste årene tilbrakt mye tid på denne gården, som ligger i Sande like utenfor Drammen. Her er det store arealer å boltre seg på, med gressletter, skog og beitemark for sauer og hester på jordene rundt.

Inne i den oppvarmede paviljongen står rekker av stoler klare til å ta imot rundt 250 personer. Lerret og prosjektor er rigget opp. Inn strømmer både barn og voksne, og stolradene fylles fort opp.

En annerledes «gudstjeneste»

Dagen starter med sang og gudstjeneste, eller søndagsmøte, som det gjerne kalles. Men i dag er møtet kortere og annerledes enn det det pleier å være. Forstander Harald Kronstad starter samlingen med å vise et stort bilde av et flytende isfjell på havet. Han snakker om at isfjellet er svært lite over vannet i forhold til størrelsen som er skjult under vannet.

– Dette bildet kan også beskrive oss som mennesker, og forholdet vi har til hverandre, fortsetter han. – Det man ser over vannet er bare en liten del av en annen person, men det som ikke er synlig, er mye større.

– Vi skal ha respektfulle menighetsmiljøer der vi møter hverandre åpent og inkluderende, uten å bedømme andre ut fra det man ser. Bibelen sier jo «Døm ikke!» Som mennesker må vi minne oss selv på dette stadig vekk. Da får vi en ekstra god dag sammen, smiler han.


Små og store koser seg ute etter søndagsmøtet. Foto: BCC

Postløp med flere generasjoner

Etter den korte samlingen blir alle delt opp i forskjellige lag, Det er forberedt noen spennende poster rundt på gården. På lagene får barna lede an, men aktivitetene er tilpasset ulike aldersgrupper, så alle kan delta.

Været viser seg fra sin beste side, og den gode atmosfæren fyller hele den store gressletta og skogbrynet rundt. Ikke bare er det barna som lar seg rive med av oppgavene, men også de eldre. Det kommer flere poster som krever samarbeid og det blir mye latter underveis.


Postløp for alle aldersgrupper ble en stor suksess. Foto: BCC 

Servering til alle, bålkos og fellesskap

Etter et vellykket opplegg er ferdig, serveres det gratis pølser, grønnsakssuppe, kaffe og kaker. Flere har bakt hjemme, og en liten gruppe matansvarlige griller pølser så fort de kan på de store fellesgrillene som er satt opp i hjørnet. Suppen er laget av matlagingsgruppa på Aktivitetsklubben, og ser ut til å falle i smak hos de fleste.

Noen tar seg en tur i fotostanden og tar bilder med bestevennen sin, mens andre tester ut tivolilekene som også er satt opp. Andre slapper av på benkene rundt de mange bålpannene som er satt opp for anledningen. De fortsetter å brenne utover ettermiddagen, og mer eller mindre gjennomstekte pinnebrød blir fortært av både store og små.


Bålpanner og pinnebrød; en fin avslutning på dagen. Foto: BCC