Oppstartsfest for nye ungdommer på Brunstad Bibelskole

Hos Brunstad bibelskole er skoleåret i full gang for de 280 nye elevene som startet i august. Elevene som deltar gjennom BCCs ungdomsprogram kommer fra hele verden og skal være i Norge ett år. På høsten markeres starten på skoleåret på høytidelig vis.


Tekst: Andrine Westerheim – foto: Adelle Cheetham/Eirik Tombre

I året som kommer skal ungdommene både få dypere innsikt i menighetens lære og evangeliet om Jesus, og delta i frivillig arbeid og menighetsprosjekter. Her møter de jevnaldrende ungdom fra mange land og får også del i en unik kulturutveksling og nye venner fra hele verden.

Både nye elever, lærere og frivillige er invitert til oppstartsfesten, og det er stor forventning å spore blant de summende stemmene i salen.


Gershon Twilley ønsker velkommen og har et godt budskap til ungdommene. Foto: BCC

Kulturforskjeller viskes ut i felleskapet

Kvelden innledes av Gershon Twilley, som er studentansvarlig på bibelskolen. Han ønsker alle de nye ungdommene hjertelig velkommen, før en delikat treretters middag serveres. Programmet videre består av både alvor, humor og fest, og etter noen inspirerende sanger og taler som gir gode råd om hvordan man kan utnytte tiden sin best på bibelskolen, er det klart for ulike leker og aktiviteter. Kulturforskjeller og mindre språkvansker legger ingen demper på stemningen i salen.


Etter mat og trosoppbyggelse er det tid for selskapsleker, og kveldens toastmaster leder det hele med stor entusiasme. Foto: BCC

En av de nye elevene som har reist langt for å delta ett år på ungdomsprogrammet, er Tessa Harmse fra Vanderbijlpark i Sør-Afrika.

– Så lagt er bibelskolen fantastisk. Jeg tror først og fremst at jeg kommer til å vokse på dette i troen, men jeg har allerede fått så mange venner, så jeg forventer et spennende år på alle måter, sier hun.

Lærte seg norsk før året på ungdomsprogrammet

Og så langt har ikke språket har vært noe problem. – Jeg har allerede lært ganske mye norsk. Før jeg kom gikk jeg 100% inn for å lære meg språket, blant annet ved hjelp av noen gode språkapper. I tillegg har jeg lest norske tekster og jobbet med oversettelse, forteller den ivrige sør-afrikaneren.


Tessa har reist helt fra Sør-Afrika til Norge for å delta på ungdomsprogrammet og bibelskolen. Foto: BCC

– Det har ikke vært så vanskelig, for jeg har flere søsken som kan snakke norsk som har vært her tidligere, legger hun til.

Forventninger til året som ligger foran

Festen fortsetter for ungdomsflokken som ser fram til et år der de kan fokusere på bibelstudier, kulturutveksling, arbeid og vennskap.

Tessa forteller er det viktig for henne å bli kjent med en større, internasjonal del av menigheten hun kjenner fra Sør-Afrika og stedet hun vokste opp. Hun er også strålende fornøyd med oppstartsfesten.

– Jeg tror faktisk dette kommer til å bli det beste året i mitt liv til nå, smiler hun.


Tessa er blant deltakerne i et jentekor som opptrer denne kvelden. Foto: BCC 


Flere musikalske innslag i løpet av festen. Foto: BCC

 
Internasjonal gjeng: nye vennskap er en viktig del av året på ungdomsprogrammet. Foto: BCC