Misjonsfest i Hønefoss samlet BCC-medlemmer verden over

Et av høstens høydepunkt på BrunstadTV, var den direktesendte misjonsfesten som i helgen gikk av stabelen i Hønefoss. Her hadde 115 medlemmer fra den lokale menigheten forberedt en sending som inspirerte BCC-medlemmer verden over.


Tekst: Johanne Reiersrud –  Foto: Monica Bendixen 

Hvert halvår arrangeres misjonsfestene i BCC, som også kalles Brunstadfester. Disse festene har vært viktige for å bygge felleskap og samle lokalmenigheter fra hele verden, og har bidratt til at BCC-medlemmer i mange land har kunnet jobbe sammen mot felles mål de siste 20 årene.

Det er ulike lokalmenigheter som får oppgaven med å arrangere misjonsfestene, og denne gangen var det altså menigheten i Hønefoss. Her hadde medlemmene forberedt sendingen med å lage filmer og ulike innslag som støttet opp under det håpefulle budskapet de ønsket å formidle til seerne.

LES OGSÅ: Direktesendt TV-fest fra Canada


Talentfulle ungdommer sang og spilte seg gjennom et sceneshow som hadde et dagsaktuelt budskap til ungdom i dag – hvordan man kan øve seg til å lytte til Gud midt i en hektiske hverdag. Foto: BCC

Innholdsrik fest med flott resultat for misjonskollekten

En viktig del av de halvårige misjonsfestene er kollekten, der medlemmer over hele verden bidrar med gaver til styrking av menighetens formål. I løpet av helgens fest ble det innsamlet hele 8,4 millioner som går inn i samme givertradisjon.

BrunstadTV bidro til å få sendingen på lufta

BrunstadTV var på plass med sitt profesjonelle crew, og bidro til å få festen ut til alle som fulgte med i lokalmenighetene verden over. Sendingen varte i rundt tre timer, og inneholdt bl.a. vakker korsang, ulike filmer, fengende barnemusikal og bibelske taler som fikk frem betydningen av et liv i trofasthet og gudsfrykt.


BrunstadTV var på plass, og 30 medarbeidere sørget for at festen ble direktesendt til resten av BCCs medlemmer i lokalmenigheter over hele verden. Foto: BCC

Gjennom flere gripende, historiske filmklipp portretterte arrangørene også Elias Aslaksen, som ledet menigheten i nesten 30 år. Gjennom hele denne perioden var han bosatt i Hønefoss, mens han foretok utallige misjonsreiser ut i Europa.

Festen inspirert av Elias Aslaksens misjonsgjerning

Elias Aslaksen. Foto: BCC

Elias Aslaksen hadde møtt J.O. Smith i marinen da han selv tjenestegjorde som ung kadett. Det han hørte forkynt fra Smith forandret livet hans. Han var en svært begavet ung mann og hadde store fremtidsmuligheter foran seg i det militære.

Likevel valgte han etter få år å avbryte hele karrieren, og viet resten av livet til å forkynne videre det budskapet han selv hadde blitt så lykkelig ved.

I årene som fulgte reiste Elias Aslaksen på utallige misjonsreiser gjennom både Norge og resten av Europa, og talte troens ord til tusenvis av mennesker på sin vei. Til tross for at han var en stor intellektuell kapasitet, var det hans ydmykhet og naturlige, medmenneskelige måte å være på noe av det som gjorde størst inntrykk på de som fikk møte han.

Les mer om Elias Aslaksen her. 

Temaet for festen gjorde inntrykk

I forberedelsene til høstens misjonsfest hadde arrangørene latt seg inspirere av Elias Aslaksens mangeårige misjonsgjerning, og hans troskap mot Gud gjennom et langt liv. Dette preget hele festen, og gjorde nok inntrykk på seere lenge etter at TV-kameraene var skrudd av.

Vi gratulerer lokalmenigheten i Hønefoss med en flott gjennomført fest, som vil fortsette å inspirere i ukene fremover, både til et personlig kristenliv og i det videre felles arbeidet for menighetens formål.

LES OGSÅ: Med hjerte for misjon


Barnas innslag gjorde som vanlig suksess blant publikum. De fremførte en musikal med både humor, hjertevarme og vakker barnesang. Foto: BCC


Vakker sang ble det også fra de voksnes kor – de fremførte flere av sangene Elias Aslaksen har skrevet, i et inspirerende medley. Foto: BCC