Volleyballcamp med deltakere fra Europa, USA og Canada

Sommeren 2018 reiste 260 jenter fra Europa til USA, for å delta på ungdomscamp sammen med jevnaldrende fra 7 land. Der ble de mottatt av amerikanske og canadiske verter til det som skulle bli en opplevelse for livet; tre dager med volleyball, aktiviteter og vennskap i et kristent miljø.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto/video: Xercize

I mange av BCCs lokalmenigheter er det aktive volleyballmiljøer, og foreningen Xercize har i flere år lagt til rette for lagspill, camper og treff der barn og unge får oppleve aktiviteter og kristent fellesskap innenfor trygge og rusfrie rammer.

Sommeren 2018 var det klart for volleyballcamp på leirstedet Victory. Her samles BCCs lokalmenigheter fra USA og Canada jevnlig til kristne samlinger, men nå var det volleyballklubbene i Xercize som hadde leid stedet, som ligger like utenfor Syracuse i staten New York i USA.


Klart for camp: Deltakere fra syv ulike land samlet seg til noen innholdsrike dager i sommer. Foto: Xercize

370 deltakere fra syv land

Totalt deltok 250 jenter og 120 mentorer fra hele syv land. Xercize var hovedarrangør, og målgruppen for campen var jenter mellom 13 og 21 år, og deres lokallag fra hele Europa, USA og Canada. Gjestene fra Europa hadde jobbet og spart i over ett år for å få til turen. Det var så absolutt verdt all innsatsen, mener Annicken Reiersrud (22). Hun deltok som mentor sammen med sitt lokallag fra Drammen.


Annicken (nr. 3 bak fra venstre) og resten av gruppen fra Sande og Drammen på en minnerik tur til USA. Foto: Xercize

– Det har vært en fantastisk camp. Mottakelsen vi fikk av de canadiske og amerikanske vertene våre her var helt rørende, og vi følte oss velkommen fra første stund. Her ble vi delt inn i lag på tvers av land og klubber, og har fått venner for livet, sier hun.

LES OGSÅ: Volleyball og vennskap under sommerkonferansen

Motto for campen: I can and I will!

Annicken forteller at arrangørene hadde planlagt campen i lang tid, og at dagene var fylt med aktiviteter, lagspill, god mat og inspirerende samlinger. –  Her fikk vi kjøre klassiske gule skolebusser som var leid inn til å transportene oss til og fra gymsalene. Vi fikk også prøve flere andre typisk amerikanske ting, som utekino og pool party, smiler hun.


De gule skolebussene var populære transportmidler for gjestene fra Europa disse dagene. Foto: Xercize

– “I can and I will» var motto for uken, og det snakket vi om både når det gjaldt det sportslige og det vi ofte samles om på kveldene; de kristne verdiene som ligger til grunn for alt arbeidet i gruppene.

Vi hadde besøk fra eldre ungdomsledere som inspirerte oss, og opplevde en fantastisk stemning hver ettermiddag og kveld. Det beste, synes jeg, var nok å se hvordan mentorene over 21 tok seg av de yngre underveis, og det samholdet det skapte i hele gruppa, sier hun.

– Elsker volleyball og vennskap vi får oppleve her

Adele og Celine Ødegård

To av de som reiste sammen med Annicken var tvillingsøstrene Adéle og Celine Ødegård fra Sande. Jentene på 16 år spiller volleyball hele året, og elsker både sporten og fellesskapet lagspillet gir.

– Volleygruppa har noe helt spesielt. Vi har flere kvelder hvor vi er sammen etter trening, forteller Celine, og tror nettopp det er veldig viktig for å kunne spille bra sammen som et lag også.

– Denne turen var årets store høydepunkt for alle jentene, sier Adéle. – Vi har jobbet og spart hver måned det siste året, og telt ned til denne campen i mange måneder.

– Vi har blant annet solgt dopapir, julenek og bursdagskort, også har vi vasket hos besteforeldrene våre, smiler hun.

LES OGSÅ: Fotballmamma og camporganisator

– Vårt livs beste tur

Siden skoleferien startet noen uke før volleyballcampen, begynte gruppen fra Drammen og Sande turen med noen dager i New York og nabostaten Delaware.

– Det var en kjempefin tur fra start til slutt. Til sammen var vi 10 dager borte fra foreldrene våre. Det gikk veldig bra, smiler jentene. – Det har vært vårt livs beste tur. Til nå da.


Sammen med 370 jenter på Victory: Adele og Celine (16) har opplevd sin beste tur til nå. Foto: Xercize

Klikk på bildet over for å se video fra turen.