Avslutning av et innholdsrikt år på Brunstad Bibelskole

En varm sommerkveld samlet alle de 260 elevene ved Brunstad Bibelskole seg til felles avslutningshelg sammen med de andre gruppene som har deltatt på ungdomutveksling i Norge dette året. Fest og aktiviteter i skjærgården stod for tur ved avslutningen av et innholdsrikt år.


Av: Nora Risnes, elev ved Brunstad Bibelskole – Foto: Randi Hutt

Helgen startet med en skikkelig avslutningsfest fredags kvelden. Da vi beveget oss inn i storsalen på Oslofjord var gjensynsgleden stor mellom de ulike ungdomsgruppene som hadde kommet for å delta på avslutningen. Alle lærere og andre frivillige som har jobbet med oss som har vært på ungdomsutveksling på YEP (Youth Exchange Program) dette året var også sammen med oss hele helgen.

Festkveld med tilbakeblikk og tanker for fremtiden

Fredagskvelden hadde et variert program og ble en uforglemmelig avskjedsfest. Vi fikk blant annet høre om hvordan vi kan bli gode mentorer og støttespillere når vi nå skal hjem til våre hjemsteder og lokalmenigheter. Budskapet ble fremført både gjennom taler, musikk og panelsamtale på scenen.


Fra en av flere sanginnslag, her ved Brunstad Bibelskoles egen korgruppe. Foto: BCC

Samtidig var det en stund for tilbakeblikk og takknemlighet for alt som har skjedd og hva vi har lært i året som har gått. Vi har virkelig fått oppleve så mye og har fått venner for livet! Det inspirerer virkelig til å være med å spre den samme godheten og varmen som vi har blitt møtt med når vi kommer hjem.

Litt senere på kvelden var det klart for finaleshow i en noe uhøytidelig talentkonkurranse som har pågått i YEP-gruppene det siste halvåret. Innslagene denne kvelden bar imidlertid preg av ekte talent. Dans, hukommelseslek og munnspill var noe av det som utspant seg på scenen.

Vi fikk også tilbakeblikk fra de tidligere rundene og et gjensyn med de andre deltakerne, før danseren Maddy stakk av med førstepremien.


Stor applaus og mye glede da vinner av kveldens finale talentkonkurransen ble kunngjort av jurymedlem Gershon Twilley. Foto: BCC

Aktivitetsdag i skjærgården

Lørdag morgen stod det busser og ventet på oss. Alle kom seg om bord og vi satt kursen for skjærgårdsperlen Risøya litt lenger sør. Her var det lagt opp til mange forskjellige uteaktiviteter, alt fra stuping og golf til øksekast og dart.

Her var det noe for enhver smak. Det ble en uforglemmelig dag hvor ikke minst var været viste seg fra din beste side. Solen stod høyt på himmelen fra vi kom og til vi dro derfra, og gjorde rammene for dagen helt perfekt.


Sol og idyll på Risøya, hvor det var forberedt mange ulike aktiviteter for ungdommene. Foto: BCC


Hele høyden må tas i bruk når 400 ungdommer skal få plass på ett bilde. Foto: BCC

Vi gjorde også et forsøk på å ta et gruppebilde med alle som var på Risøya. Det er ikke like lett å ta bilder av nesten 400 ungdommer, men resultatet ble ikke så helt ille likevel.

Et år som har gitt minner for livet

I kveldstimene samlet vi oss ved hovedhuset på øya, hvor en liten scene var rigget til. Her fikk vi høre på en interessant panelsamtale med noen av lærerne fra bibelskolen. Der vi fikk enda flere oppmuntringer. Blant annet ble vi inspirert til å dra hjem og være til hjelp og glede for alle mennesker vi møter på vår vei.


Bjørn Nilsen, en av lærerne våre som har gjort bibelskoleåret så interessant og lærerikt. Han delte både livserfaring og bibelkunnskap med oss denne kvelden. Foto: BCC


Siste kveldssamling på Bibelskolen ble en vemodig, men fin opplevelse: Foto: BCC

For oss som var samlet på Risøya denne dagen, var det nok både trist og vemodig å konstatere at året på Bibelskolen snart var over. Jeg husker godt hvor spent jeg var da jeg kom til bibelskolen i fjor. Nå, har jeg levd, studert og jobbet som frivillig sammen med mange fantastiske ungdommer hver eneste dag i nesten et år. Det blir veldig rart å reise fra alt dette og dra hjem til hverdagen.

Samtidig har jeg fått så mange nye venner og minner jeg aldri kommer til å glemme! Jeg vil takke alle som jobber med ungdomsprogrammet og alle som har vært involvert dette året. Jeg kan ikke beskrive hvor mye det betyr.

Her kan du lese om Noras hverdag på Brunstad Bibelskole.

Les også: I følge Vårt Land er BCC et av trossamfunnene med størst internasjonal ungdomsutveksling i Norge 


Et av mange gruppebilder som ble tatt fra en uforglemmelig avslutningshelg. Foto: BCC