Seniorgrupper i BCC: fellesskap, turer og nye opplevelser

Flere av lokalmenighetene i BCC har aktive seniorgrupper som møtes jevnlig. Eiker er bare et av stedene hvor det legges til rette for denne aldersgruppen, og i mai reiste en gruppe seniorer til Fredrikstad, hvor de fikk en innholdsrik dag sammen med jevnaldrende fra lokalmenigheten i Østfold.


Tekst: Kristin Bårdsen – Foto: Helle Marie Vedvik 

Lokalmenighetene ønsker å legge til rette for at alle aldersgrupper kan ha gode møteplasser, derfor arrangeres det faste samlinger for seniorgruppene. Ofte møtes også seniorgrupper på tvers av lokalmenighetene, som denne gangen, da den spreke gjengen fra Eiker besøkte Østfold en hel dag.

Les mer om en av seniorgruppene i BCC her.

Møttes i naturskjønne omgivelser

Gjestene fra Eiker kom i strålende solskinn til Furuheim, stedet der lokalmenigheten i Østfold har sitt forsamlingslokale. Det ligger naturskjønt til med utsikt over fjorden, og det var mye gjensynsglede og hjertelige møter mellom venner før gjestene ble ønsket offisielt velkommen. Etter en kort innledning ble det servert flott tilberedt rømmegrøt og spekemat.


Gjensynsglede når gamle venner møtes, og har tid til både gode samtaler og god mat. Foto: BCC

Det summet av livlige samtaler rundt bordene, mellom gamle og nye kjente. Arrangørene hadde forberedt et innholdsrikt program, og etter en trosoppbyggende samling i salen fulgte en engasjerende gruppekonkurranse med quiz-oppgaver. Dørene var åpnet til plassen utenfor salen, hvor det var bord og sitteplasser med utsikt over vannet. Der kunne man nyte kaffe og kaker i perfekt sommervær ute, eller i skyggen inne i salen. Gjestene fikk også mulighet til å se seg omkring på det fine stedet som lokalmenigheten i Østfold er så heldige å ha.


Kaffen ble inntatt i nydelig sommervær, med utsikt over vannet. Foto: BCC

I Johan Oscar Smiths fotspor

Så gikk turen videre til Gamlebyen i Fredrikstad, hvor det var forberedt en interessant historisk omvisning. Johan Oscar Smith, som ved sin omvendelse for 120 år siden ble starten på menigheten, ble født i Fredrikstad i 1871. Her vokste han opp, og det var gjort avtale om å få komme inn og se på huset der han bodde som barn og ungdom.


En interessert seniorgruppe tas i mot av imøtekommende eiere til huset hvor Johan O. Smith vokste opp for rundt 140 år siden. Foto: BCC

De historieinteresserte eierne ønsket hele gruppen velkommen, og kunne fortelle at de hadde restaurert huset og ført mye av det tilbake til opprinnelig stand. Gjestene fikk se initialene «J.S. 1886» risset inn i tømmerveggen på kjøkkenet, som sannsynligvis er etter den femtenårige J. O. Smith fra tiden han bodde i huset.

Hele Gamlebyen oser av historie, og videre ble det en fin omvisning videre langs brosteinsbelagte gater. Einar Johannesen og Ole L. Olsen kunne fortelle om flere interessante historiske hendelser. Her har både Hans Nielsen Hauge og Johan Oscar Smith vandret, og mye norsk historie har skjedd i dette området.


Sommervarmen tok ikke knekken på denne blide gjengen,  som fikk noen interessante timer sammen i Gamlebyen i Fredriksstad. Foto: BCC

Berikende bekjentskaper og nye minner

Sommerværet og alle inntrykkene bidro til at dagen ble en spesielt fin opplevelse for de to seniorgruppene. Både gamle og nye vennskap ble styrket, og fellesskapet man får på tvers av lokalmenighetene oppleves som en berikelse. Etter en så vellykket sommerdag sammen er det nok enda flere man gleder seg til å møte på sommerkonferansene som nærmer seg.


Gjestene fra Eiker er godt fornøyd med nok en innholdsrik dag sammen, denne gangen også med seniorgruppen fra Østfold. Foto: BCC