Sommerleir med Aktivitetsklubben

Aktivitetsklubben er en frivillig forening med et bredt aktivitetstilbud for sine medlemmer. I år arrangeres det en avsluttende sommerleir for de som går i 7. klasse, og hovedtema for samlingen er: Jeg er ung, jeg er verdifull, jeg er den jeg er.


Tekst: Torunn V. Olsen – Foto: Aktivitetsklubben  

I BCCs lokalmenigheter tilbys det et variert aktivitetstilbud for barn og unge, og mye av arbeidet skjer i regi av frivillige foreninger som deler BCCs formål og verdigrunnlag. Aktivitetsklubben (AK) er her en viktig bidragsyter i fritidstilbudet til barn i barneskolealder.

AK har ukentlige samlinger, og de fleste har også den tradisjonelle «AK-turen» en gang i året. I 2016 var det totalt 608 frivillige medarbeidere og rundt 3.300 medlemmer i Aktivitetsklubben i Norge.

Les mer og se film fra det lokale arbeidet i Aktivitetsklubben her:


Lokallagene arrangerer gjerne «AK-tur» minst en gang i året. Her er hele AK i Bergen på tur sammen. Foto: AK

Avslutningstur for de eldste barna

Merethe Olsen (21) fra Tønsberg er medlem i sentralstyret i Aktivitetsklubben og forteller at denne turen skal markere avslutningen av de seks årene deltakerne har gått på AK, og at et viktig formål med turen er å knytte bekjentskap på tvers av lokallag.


Merethe Olsen (til høyre) i sentralstyret i Aktivitetsklubben forteller at det for første gang arrangeres en felles avslutsningstur for 7-klassinger fra alle lokallagene i Norge. Foto: AK

– Turen går til naturskjønne omgivelser i Hallingdal, og det blir et spennende program hvor barna selv har fått være med å påvirke hvilke aktiviteter som skal arrangeres, alt fra klatring til hesteridning, sier hun.

– Temaet for helgen er «Jeg er ung, jeg er verdifull, jeg er den jeg er», og målet er at barna skal få et enda klarere syn for hvor unike de er, gjennom samlingene som skal arrangeres, forteller hun begeistret. – Jeg håper at barna kan reise hjem med en visshet i hjertet om at Jesus elsker dem, akkurat slik som de er.

Unge aktivitetsledere som vil gi barna en god opplevelse

Simon Larsen, AK Oslo/Follo

Simon Larsen fra Aktivitetsklubben i Oslo/Follo har meldt seg på som frivillig aktivitetsleder under sommerleiren. Han har mange gode minner fra barneårene på AK, og synes det er fint å bruke litt av sommerferien på å gi de som snart er tenåringer en minnerik avslutning på AK-tiden.

– Jeg har selv mange minner av engasjerte ledere som gjorde sitt ytterste for at jeg skulle ha det bra på AK. Jeg opplevde ungdommer som så meg, og som viste meg at jeg var verdifull og kunne være meg selv.

Med en slik erfaring kan Simon være en viktig bidragsyter under sommerleiren.

– Jeg håper å bidra til at barna som deltar kan få en like god opplevelse som jeg fikk, at de kan kjenne seg sett og satt pris på akkurat slik de er, sier han.

Har lagt vekt på tilpasning for ulike grupper og behov

– I planleggingsprosessen har vi vært ekstra opptatt av at alle barn skal kunne være med, og at ikke fysiske eller psykiske utfordringer skal være et hinder for å delta, sier Merethe Olsen. – Vi har valgt overnattingssted og aktiviteter ut fra muligheten til å tilrettelegge for ulike grupper gjennom hele helgen. Dette skal være et arrangement som alle som har gått på AK kan få glede av.


Merethe Olsen (nr. to fra venstre) og flere ledere fra hele landet vil legge til rette for en uforglemmelig avslutningstur for alle barna som melder seg på. Foto: AK

– Når påmeldingsfristen nå er gått ut er det cirka 140 påmeldte barn fra 16 lokallag fra hele landet. Vi har nettopp åpnet påmeldingen for ledere også, og nå strømmer det inn meldinger fra mange engasjerte ledere fra de ulike lokallagene. Så langt har vi 40 aktivitetsledere med, så dette lover bra, avslutter hun.


Forhåpentligvis blir det mange fine øyeblikk utendørs i juni, som her på en lokal AK-tur for noen år siden. Foto: AK

Flere artikler om Aktivitetsklubben: