Pangstart når 4.500 ungdommer samles til påskecamp i BCC

Tusenvis av ungdommer fra hele verden strømmer inn i en festpyntet storsal på Oslofjord Convention Center i Vestfold denne lørdagskvelden. Det er stemningsfull belysning, hektisk summing og lufta sitrer av forventning. Det er endelig klart for åpning av Påskecampen 2018.


Tekst: Johanne Reiersrud –  Foto: Randi Hutt/BCC

Etter flere måneder med forberedelser kan ungdommene, som de siste dagene har vært på reise fra 31 ulike land, sette seg godt til rette og gjøre seg klare for en skikkelig åpningsfest. Før kveldsprogrammet starter er det mange hjertelige øyeblikk med gjensyn, smil og latter.

En gruppe tyske deltakere benytter fellesarealene til møte med gode venner, spill og latter før fellessamlingen begynner. Foto: BCC

Nå sitter tusenvis av deltakere i salen, nesten 400 deltakere fra Nord-Amerika, mer enn 50 fra Sør-Amerika, over 30 fra Asia, i tillegg til deltakere fra både Afrika, Australia og Europa. På påskecampen møtes de til aktiviteter, fellesskap og trosoppbyggende samlinger i en kulturell smeltedigel med ungdom fra hele verden.

Et håpefullt budskap

Det er et budskap til ettertanke, men også et håpefullt budskap som forkynnes fra scenen denne kvelden. Temaer på programmet er omvendelse og dåp, og det blir belyst gjennom film, panelsamtale, tale og sang. Alt er lagt til rette på en måte som ungdommer kan forstå.

Etter en innholdsrik tale av Kåre J. Smith, ruller kveldens temafilm over den gigantiske LED-skjermen. Bildene, musikken og budskapet er så mektig at det er fullstendig stille i salen. Filmen er produsert spesielt for anledningen, og gjennom effektfulle klipp får den framstilt historien om Paulus radikale omvendelse. Paulus, mannen som først var en hard forfølger av de første kristne, men som kom inn i et helt nytt livsløp der utviklingen i det indre livet ga han verdier for evigheten.

Moderne virkemidler i formidlingen

Moderne virkemidler tas i bruk når det samme budskap som Paulus forkynte for de første menighetene for rundt 2000 år siden, også forkynnes til unge mennesker i dag. Her blir ungdommene oppfordret til å ta gode valg og bygge livet sitt på en rettferdig grunnvoll, der ondskapen må vike for det gode.

Over 400 ungdommer fra lokalmenigheten i Oslo Follo synger til avslutning på kvelden. Foto: BCC

En innholdsrik uke ligger foran

Dette ble en pangstart for årets påskecamp i BCC. Innholdsrike dager venter de over 4000 ungdommene som deltar. Deltakerne har hatt over 40 ulike kurs- og aktivitetstilbud å velge mellom, så det skal altså finnes noe for enhver interesse når de fordeler seg ut på alle de ulike tilbudene.

Vi nevner noen av dem her:
• Hesteridning
• Kurs i tegnspråk
• Kurs i førstehjelp
• Friluft
• Havopplevelser
• Robotprogrammering
• Koding
• Teater/revy
• Flyging
• Fotografering
• Baking og kakedesign
• Sang, studio og musikk
• Ishockey
• Fotball
• Volleyball
• Basketball
• Håndball
• Paintball
• LAN
• Film og media

Her på bcc.no kan du følge med på daglige oppdateringer fra påskecampen, følg med.

Les mer om Brunstad Ungdomsklubb her.


Tusenvis av spente ungdommer samlet til første kveld på Påskecampen. Foto: BCC