Et innblikk i et av Påskecampens mange aktivitetstilbud

Lurer du på hvordan det er å være med på Påskecampen? Vi fulgte fjellgruppa på tur i Hønefoss.


Tekst / foto: Louise Samnøy

Klokken er sju, men det kryr allerede med aktivitet på Brunstad. Tre gutter med svære hockeybagger er på vei opp bakken, bak dem kommer det to jenter som snakker om fotballtrening. På parkeringsplassen står Ingrid Condrea Abigail i uteklær og sekk sammen med 64 andre ungdommer. Hun har som de andre, meldt seg på fjelltur. En av mer enn 40 valgmuligheter under årets Påskecamp på Brunstad.


Ingrid fra Romania er på påskecamp for første gang, og er klar for fjelltur i Norge. Foto: BCC

Den rumenske jenta har vært i Norge før, men dette er første gangen hun er med på campen.

– Vennene mine har skrytt så mye av den og i år bestemte jeg meg for å dra. Jeg har gått en del i fjellet så det var derfor jeg valgte fjelltur, men jeg var litt spent og usikker på hva jeg gikk til, sier 21-åringen.

Elleve nasjoner på tur

Turen går til Hønefoss.

Og mens noen har nok med å gå i takt med pusten, prater andre muntert idet gruppen beveger seg oppover fjellheimen på vei til Gyrihaugen. På tysk, spansk og bergensk. I alt er 110 personer fra elleve nasjoner representert i løpet av to dagsturer. På hele campen er tallet enda høyere. 4500 ungdom fra 31 nasjoner deltar på aktiviteter arrangert av BCC denne uken.


Pause i sola, mens praten fortsetter på flere ulike språk. Foto: BCC 

– Nordmenn er varme og vennlige

Ingrid forteller at hun allerede har fått flere nye venner fra ulike nasjoner.

– Jeg har blitt kjent med folk fra Tyskland, Norge og til og med Kina. Mange sier at nordmenn ikke er varme og vennlige, men det er ikke sant. Jeg har hvert fall ikke opplevd det under Påskecampen.


Bål og pølsegrilling er en nesten obligatorisk del av opplevelsen, og ser ut til å falle i smak blant de internasjonale turdeltakerne. Foto: BCC

Strålende påskevær og utsikt til Blefjell, Norefjell og Gaustadtoppen

 Etter en god og lang spisepause når gruppen endelig utsiktspunktet. Og i det strålende påskeværet kan Ingrid og resten av gruppen se både Oslofjorden, Gaustatoppen, Blefjell og Norefjell.

– Utsikten her er annerledes enn i Romania, men den er veldig fin, smiler hun.

Hun er ekstra fornøyd for at organiseringen av turen var god.

– Jeg synes alt var veldig godt organisert og vi fikk alt det vi trengte. Veien ble godt merket opp slik at de som kom litt bak ikke gikk feil, det synes jeg var bra.


Fin utsikt: Det er liten tvil om at disse synes klatreturen opp var verdt anstrengelsene: foto: BCC

De ansvarlige tok oppgavene på alvor

Også ansvarlig for fjellturene Hanna Bekkevold (24) er glad for at turen stod til forventingene.

– Dette er første året med fjelltur og jeg var litt spent på hvordan det skulle gå å være såpass mange, men alle ansvarspersoner tok oppgavene sine alvorlig. Så jeg er veldig glad for dem, det hadde nok ikke gått uten. Været var også med oss fra start, og jeg tror faktisk ikke vi kunne hatt en bedre tur, avslutter hun fornøyd.


Hanna Bekkevold hadde hovedansvaret for friluftstilbudet under påskecampen, og er glad for at fjellturen gikk så bra. Foto: BCC


En hjelpende hånd: Miniskiene skal prøves, og en av de yngre deltakerne får hjelp av en av de eldre. Foto: BCC


Nye vennskap, sol og flotte naturopplevelser bidro til å gjøre fjellturen til en suksess for de 64 internasjonale deltakerne. Foto: BCC