Konkurranse, fellesskap og glede når lokalmenighet samles til vinterdag

Det yrer av liv på det flotte friluftsområdet Breivoll i Ås Kommune denne søndagen. I BCCs lokalmenighet i Oslo Follo har søndagsskolegruppen invitert medlemmene til vinterdag.


Tekst: Berit H. Nilsen  – Foto: Anne Sofie Tombre

Vinterdagen arrangeres av den lokale søndagsskolen, og flere av medarbeiderne har lagt ned mange timer med frivillig innsats for å forberede arrangementet. Vi møter en av dem, Judith Grimes, som med et stort smil, medalje rundt halsen og litt andpusten etter å ha gjennomført stafettløp, forteller begeistret om arrangementet.

– Vi som jobber med søndagsskolen har stor glede av å kunne invitere til denne vinterdagen, der både barn, foreldre og besteforeldre er sammen ute i friluft. På forhånd har vi fått kjørt opp og merket løyper, kjøpt inn medaljer og premier, planlagt konkurransene og forberedt mat og drikke til alle gjestene. Nå ser vi at alt fungerer fint, og det er gøy.

Judith (til høyre i bildet) forbereder førskolebarna til start i langrennskonkurransen. Foto: BCC            

De yngste barna har det moro sammen med foreldrene i akebakken, og det er forberedt konkurranser med skiløp i mange ulike klasser. Langrennskonkurranse både for førskole- og skolebarn, og stafettløp for damer og herrer engasjerer deltakerne. Judith deltok selv i stafettløp for damer, og laget hennes vant faktisk gullmedaljen.

Langs løypene heier publikum ivrig på både familie og venner, og sørger for god stemning gjennom hele dagen.

Det er trygt å ha med pappa på kjelken. Foto: BCC
Stolte medaljevinnere i langrennsløpet. Foto: BCC

– Det er fint å kunne samles med menigheten på en slik måte, som et supplement til de ukentlige trosoppbyggende møtene. Fellesskapet vi har om vår kristne tro gjør at vi trives sammen og er glade i hverandre, forteller Judith. – I en så stor lokalmenighet som Oslo Follo er det også fint å bli litt bedre kjent med flere, det er det rikelig anledning til på en slik vinterdag.

Heiagjengen langs løypa følger ivrig med. Foto: BCC
Tre gode venner på vinterdagen. Foto: BCC
Vinnerne på pallen i langrennsløpet for 3. og 4 klasse. Foto: BCC
Vinnerlaget i damestafetten jubler for seieren. Foto: BCC
Vinnerlaget i stafett for herrer. Foto: BCC
De aller minste slapper av på mammas fang, godt pakket inn for norsk vinterkulde. Foto: BCC