Innholdsrik nyttårskonferanse åpnet 2018

Nyttårshelgen var det igjen tid for internasjonal konferanse på Oslofjord Convention Center. 7.500 medlemmer fra 29 land deltok, og konferansen besto av to dager med trosoppbyggende møter, informasjon og markering av overgangen til det nye året med fyrverkeri og festligheter.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Randi J. Hutt

BCC-medlemmer fra alle verdensdeler var representert, og flere fulgte også med hjemmefra, via BrunstadTVs direktesendinger fra konferansen. Mange kom allerede fredag kveld, selv om det offisielle programmet startet først lørdag formiddag.
Da åpnet Kåre J. Smith konferansen med ordene fra Salme 119, 89-90; «Til evig tid, Herre, står ditt ord fast i himmelen. Fra slekt til slekt varer din trofasthet; du grunnfestet jorden, og den stod der.»

Jesus kom til jorden med en gjennomgripende frelse for menneskene, og Guds ord taler om en frelse som kan forandre oss innvendig. Vi fikk høre om kallet til å bli disipler av Jesus, og ordet fra Apostlenes gjerninger 6,7 ble lest, om de mange som ble grepet av troen og ønsket å bli Jesu etterfølgere etter hans død på Golgata. «Og Guds ord hadde fremgang, og tallet på disiplene i Jerusalem øket sterkt, og en stor mengde av prestene blev lydige mot troen.»

Det var en disippelvekkelse i Jerusalem for nesten 2000 år siden, og denne vekkelsen er fortsatt levende og aktuell for de som i sannhet ønsker å bli en etterfølger av Jesus i dag.


Konferansen samlet ca. 7.500 BCC-medlemmer til trosoppbyggelse og nyttårsmarkering. Her fra åpningsdagen. Foto: BCC

Et håpefullt budskap for den som vil følge Jesus

Å være en etterfølger av Jesus er kun mulig ved ydmykhet, renhet og lydighet mot Kristi ord. «Og den som ikke bærer sitt kors og følger efter meg, han kan ikke være min disippel» sier Jesus i Lukas evangelium, kapittel 14. De som vil bli en Jesu disippel kommer til han for å lære av han og bli han lik. Da kan man få del i Guds visdom, og man kan også bli en veiviser som kan hjelpe  andre.

Resten av konferansen var preget av dette budskapet, og det ble holdt totalt fire trosoppbyggende møter, i tillegg til flere programinnslag med kristent budskap både for voksne og unge. Lørdag kveld ble det arrangert eget ungdomsmøte for aldersgruppen 13-35 år, og søndag morgen var det også tid for det direktesendte aktualitetsprogrammet BrunstadMagasinet, som inneholdt mer inspirasjon og informasjon til alle BCC-medlemmer.


Det TV-sendte Brunstadmagasinet samlet full sal, og besto av både inspirasjon, underholdning og informasjon til alle medlemmene. Foto: BCC

Større overnattingskapasitet og mindre dagstrafikk

Før denne konferansen var ytterligere to nye hotellbygg åpnet på Oslofjord Convention Center. Dette ga en økning i overnattingskapasiteten tilsvarende 159 hotellsuiter. – Det er første gang vi overnatter i de nye hotellbyggene, forteller Liv Kari og Kjetil Sundmark Johnsen, som sammen med barna har tatt turen til Oslofjord under nyttårskonferansen. – Vi har inngått en leieavtale med Oslofjord som gir oss tilgang på overnatting på alle BCCs konferanser de neste 20 årene. Selv om vi bor ganske nærme Brunstad ser vi verdien av å overnatte på Brunstad med barna, det gir en mye bedre opplevelse og ro under konferansen.


Kjetil og Liv Kari Sundmark Johnsen er fornøyd med de nye overnattingsfasilitetene på Oslofjord Convention Center, hvor de har tegnet leiekontrakt for seg og barna Noemi, Amelia, Adam og Pauline. Foto: BCC 

Eget fyrverkeri for de yngste barna

– Barna våre elsker å være her, og har gledet seg hele jula til å komme hit, forteller de fornøyde, før de godt innpakket trosser det tåkete ruskeværet og rusler videre ned mot strandområdet for å få se på barnefyrverkeriet, som fyres av klokka halv åtte på nyttårsaften. Her brenner det i bålpanner og barn og småbarnsfamilier tenner stjerneskudd så de får sin egen markering av det nye året før leggetid.


Mange småbarnsfamilier koste seg med stjerneskudd, bålpanner, og eget barnafyrverkeri som tyvstartet litt tidligere på kvelden. Foto: BCC

Fest inn i det nye året

På kvelden var det tid for nyttårsfest i storsalen, med filmatisk tilbakeblikk på året som har gått. Å se mange interessante, spennende og gripende øyeblikk fra BCC-året gjorde inntrykk. Orkesteret fra Song Mission ga oss musikkopplevelser av høy kvalitet og trosoppbyggende ord ble forkynt til alle de fremmøtte.


Nyttårsfesten inneholdt både trosoppbyggelse, tilbakeblikksfilm fra BCC-året 2017, samt flere musikalske innslag, og ble avsluttet i god tid før fyrverkeriene startet kl 24. Foto: BCC

Nyttårsfest med egen ungdomsfeiring

For den voksne delen av konferansedeltakerne ble den offisielle delen av kvelden avsluttet med et forrykende fyrverkeri, mens ungdommene kunne gå inn i varmen til sin egen nyttårsfeiring for de som ikke ville legge seg med en gang.

Det var ungdommer fra lokalmenigheten i Bergen som arrangerte festen denne gangen, og Preben Ødegård, som er ansvarlig for arrangementet forteller at det å gi ungdommene et eget trygt, underholdende og rusfritt tilbud, har vært en viktig del av nyttårskonferansen de siste årene.


Preben Ødegård (t.v) ledet publikum gjennom ungdomsfesten sammen med Mattias Opitz og resten av crewet fra Bergen. Foto: BCC

– Vi ønsker at ungdommene skal ha en arena denne nyttårskvelden der de kan ha det gøy mens de markerer overgangen til et nytt år, sier han. –  Og vi har selvsagt med viktige innholdselementer her, som også gir noe til ettertanke og kanskje grunnlag for å ta nye, gode bestemmelser for det kommende året.

Godt nytt år!

Vi ser frem til neste BCC-arrangement, som blir kvinnekonferansen i mars. Deretter går det slag i slag med påskecamp for ungdom og påskekonferanse, før det går mot en spennende Brunstadsommer.

Men før det er det mye arbeid, fellesskap og aktiviteter som skjer i de ulike lokalmenighetene. Vi ønsker alle våre lesere et riktig godt nytt år!


Overgangen til 2018 ble markert med nyttårsfesten i storsalen like før kl 24.00. Foto: BCC


Det var god stemning og engasjement blant ungdommene i salen også etter midnatt. Foto: BCC


Tidligere på dagen kunne ungdommene som skal delta på årets påskecamp se hva slags aktivitetstilbud de kunne velge mellom på stander i foajeen. Foto: BCC