Hvordan produseres et TV-program hos BrunstadTV?

BrunstadTV er en sentral avdeling i BCC. I tillegg til å formidle konferanser og menighetsarrangement ut til medlemmer over hele verden produserer kanalen flere nye programserier for barn og ungdom hvert år. Bli med bak kameraene og se hvordan en TV-serie blir til, fra forarbeid til ferdig produkt.


Tekst: Johanne Reiersrud – Film/redigering: Emely Kristoffersen

BrunstadTV har rundt 40 medarbeidere til daglig, dette inkluderer både egne ansatte, ungdommer fra YEP og i tillegg en rekke frivillige ressurser. Det årlige budsjettet er på rundt 27 millioner. Dette omfatter distribusjon samt lyd, lys og bildeteknikk under alle BCCs internasjonale konferanser.

I Oslo sitter også en egen avdeling som jobber med programproduksjon, som siden 2011 har produsert et titalls TV-serier for både barn, ungdom og familier. Mange av disse distribueres også på nett og på BrunstadTVs  YouTube-kanal.

Denne høsten satt mange barn familier benket hver fredag for å følge det spennende villmarksprogrammet Camp Survival. Seks unge deltakere overnattet en uke ute i naturen og måtte løse en rekke krevende oppgaver sammen. Den populære serien er inne i sin tredje sesong, og da deltakere skulle velges ut forrige påske møtte 100 barn opp på audition.

Serien sendte sin siste episode i desember, og hele serien ligger tilgjengelig på BrunstadTVs YouTube kanal. I kortfilmen over får man et interessant innblikk hvordan produksjonsprosessen foregår, fra planlegging og frem til ferdig TV-program (klikk på bildet over, eller her).