Gledelig jul med BrunstadTV


For BCC-medlemmer over hele verden er julefeiringen en viktig tradisjon. I de nesten 120 årene siden menigheten ble etablert, har denne høytiden blitt feiret med familie, venner og i lokalmenighetene. BrunstadTV bidrar til julestemningen med sin egen juleserie hver advent.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Brian Noronha

For fjerde år på rad er det klart for nye episoder av «Gledelig jul». Serien sendes på menighetens egen TV-kanal hver fredag i desember, og ligger også tilgjengelig på BrunstadTVs YouTube-kanal. Premieren var 1.desember, og programmet ligger an til å bli en stemningsfull del av fredagskosen frem mot jul.

Julehøytiden er viktig for oss 

Det å feire det lille Jesus-barnet som kom til jorden for å vise oss en vei ut av mørke og ondskap, og inn til lys og glede, har vært en selvfølge for BCC-medlemmer gjennom vår over 100-årige historie. Budskapet om Jesus som vår Frelser og redningsmann lyser opp og gir håp og glede i hverdagen.

Det at barna kan oppleve et hjem fylt av denne glede, og ha foreldre som lever i harmoni med Bibelens ord er noe menigheten setter svært høyt. Vi håper TV-programmet Gledelig jul kan være med å spre lys og varme for barn og familier i adventstiden.


Nedtellingen til jul har startet på BrunstadTV, som sender totalt fire fredagsprogrammer i ukene frem til jul. Foto: BCC

Produksjonen har vært forberedt i et år

Celine Reiersrud er prosjektleder og har deler av regiansvaret for “Gledelig Jul”, og forteller at de har forberedt juleserien i nesten ett år. – De første utescenene spilte vi faktisk inn i januar, fordi vi måtte utnytte snøen mens den var der. I løpet av noen uker på nyåret spilte vi inn både musikkvideoer og den lille serien om Rampenissen, som nyter livet på gården hvor han stadig finner på nye rampestreker til fortvilelse for folkene som bor der, sier hun.


Rampenissen i aksjon, til fortvilelse for både folk og fe på gården. Foto: BCC


Celine Reiersrud er prosjektleder for “Gledelig Jul”, og har hatt et stort crew med seg i løpet av det året de har produsert serien. Foto: BCC

Færre, men lengre episoder i årets julekalender

–  I år har vi erstattet 24 julekalenderepisoder med fire lengre programmer, som sendes hver fredag i desember. Her blir det mellom 30 og 40 minutter med nydelig julemusikk, morsomme filmsnutter, fengende musikkvideoer og rett og slett mye god julestemning, smiler hun.

Julestudio, syngende programledere og eventyr med moral

«Gledelig Jul» har flinke programledere, som er like flinke til å synge som å prate. Ikke minst er Norah (9) en stjerne på juleverkstedet. Her får hun hjelp av medprogramleder Oliver (29), som har litt å lære på hobbyfronten. – Hva hadde skjedd om vi ikke hadde hatt tape i jula, er et av flere spørsmål som Nora må svare på. – Disse studioscenene fra juleverkstedet var kanskje noe av det meste krevende, men også mest morsomme å ta opp, forteller Celine.


Juleverksted: Her er Norah (9) eksperten, og Oliver må følge med og lære. Foto: BCC

– Det å lage TV med barn er alltid en utfordring, men med Norah gikk det egentlig langt bedre enn vi kunne forventet. Hun var full av energi og smilte hele veien gjennom, selv om vi tok opp alle fire episodene på en og samme dag og det ble mange timer i strekk.

Celine forteller at det også er produsert noen fine serier som inngår i programmet, blant annet et spennende juleeventyr som også har et tankevekkende innhold. Programmet ønsker også å sette fokus på gode holdninger rundt jula, og tar opp ulike tema rundt barnas opplevelse av høytiden, som det å vente og kjede seg, bli skuffet hvis man ikke får det man ønsker seg, og lære seg å være takknemlig for det man har.


Vakker julemusikk fyller også en stor del av programmet. Foto: BCC

Juleprogrammet en viktig del av fredagssatsningen til BrunstadTV

I fjor sendte BrunstadTV daglige episoder, men teamet bak Gledelig Jul tror at familiene har enda mer glede av den formen de har valgt i år. Den sammenfaller med fredagssatsningen til BrunstadTV, Megafredag. Her har man valgt å samle nye kvalitetsprogrammer på faste ukedager.

– Vi håper «Gledelig Jul» skal bli et høydepunkt og noe man har lyst til å samle familien om, forteller Celine. – Og har man ikke tid til å se programmet akkurat her, så sendes det i reprise flere dager, samt at episodene legges ut på vår YouTube-kanal.


Det blir god stemning når disse to inviterer til julestemning rundt flygelet. Foto: BCC

Stort team og produksjon i flere deler

Celine forteller at dette er første året hun er direkte involvert i produksjonen, og synes det har vært en spennende oppgave å være prosjektleder med regiansvar. – Under selve studioinnspillingen, som vi gjennomførte i oktober, var store deler av BrunstadTVs crew på plass, og vi var over 20 personer i sving, forteller hun. – Dette har vært et stort prosjekt, men vi har planlagt det lenge, og et stort team av både ansatte og frivillige som har bidratt på ulik måte. I innholdsproduksjonen som har foregått gjennom hele året, har rundt 40 personer vært involvert, enten med planlegging/regi, musikk- og innholdsproduksjon eller teknikk, avslutter hun.

Etter premieren 1. desember er det liten tvil om at BrunstadTV har funnet oppskriften på den gode julestemningen. Vi gleder oss allerede til neste fredag, til mer musikk, flere sprell fra rampenissen, og til å se hvordan det går med Ola i juleeventyret.

 

Link til hele første episode av Gledelig Jul:


Link til første episode av den stemningsfulle og spennende historien  “Olas Juleønske”:

 

Link til BrunstadTVs serie om Juleevangeliet:

 

 

Del :
Relaterte artikler
Meny