Seniorgruppe på tur til England

BCC ønsker å legge til rette for gode møteplasser for alle aldersgrupper. I september arrangerte BCCs lokalmenighet i Eiker tur til England for alle over 55 år.


Tekst/foto: Lydia Budak 

Lokalmenigheten i Eiker har rundt 600 medlemmer, og blant disse er det en aktiv gruppe med seniorer som møtes jevnlig. – For oss er de eldre noe av det mest verdifulle vi har, de har vært gode rollemodeller som har vist oss varme og godhet i mange år, forteller Solveig van Dijk. Hun er en de litt yngre arrangørene som er med å legge til rette for et aktivt seniormiljø i lokalmenigheten.

De eldre har gått foran og vist vei

– Vi sier ofte at de gamle bygde landet, og vi kan også si at disse bygde menigheten. I troslivet er det de som har gått foran og vist oss vei, derfor synes vi det er viktig at de over 60 også har et tilbud når de blir pensjonister, hvor de kan være sammen, dyrke vennskap og felles tro, og rett og slett ha det litt gøy sammen, smiler hun. – Jeg er jo litt yngre enn gjennomsnittet her, men trives utrolig godt med denne gjengen, understreker hun.


Solveig van Dijk (t.v), Marie Risnes og Elisabeth Reiersrud trives godt sammen. Foto: BCC. 

En gang i måneden møtes seniorgruppen til sin faste samling, som fylles med både trosoppbyggelse, aktiviteter og fellesskap. I tillegg er det en sprek og flittig gjeng som møtes hver mandag formiddag hvor de bidrar med dugnadsinnsats, enkelt vedlikehold og rydding på menighetens samlingssted i Vestfossen.

Med jevne mellomrom arrangeres det turer, og i høst var det altså klart for en reise til England, som besto av fire dager fylt med gode opplevelser for de 32 personene som ble med.


Hele gruppa på byvandring i London. Foto: BCC


Mange lot seg imponere av Blenheim Castle, en historisk eiendom med verdensarvstatus. Foto: BCC 

Klassiske storbyopplevelser, slott og landsbyliv på programmet

Noen av de reisende hadde aldri vært i England før, så programmet la opp til typiske «britiske godbiter» som lunsj med fish&chips i den koselige fiskerlandsbyen Henley of Thames, sightseeing fra buss i det mer hektiske London, og omvisning og shopping i det historiske universitetsområdet i Oxford. De reisende rakk også en tur innom det storslåtte palasset Blenheim Palace, fødestedet til Winston Churchill, hvor de fikk guidet tur i slottet og i parken, avrundet med typisk engelsk Afternoon tea.

De tre nettene ble tilbrakt en kort togreise unna London, i frodige, grønne landskap litt utenfor Londonmetropolen. Her ligger også Garden House, møtested for BCC sin lokalmenighet i Didcot. Seniorene fra Eiker var fulle av lovord om besøket hit.


Anita Reiersrud (fra venstre), Esther og Arne Nebo følte seg mer enn velkommen i England. Foto: BCC

– Hele turen har vært en fantastisk opplevelse, og det å få komme Garden House var helt spesielt, forteller Esther og Arne Nebo. – Her hadde de engelske vennene våre laget i stand gallamiddag og en fabelaktig fest. Vi blir rett og slett takknemlig for alt det gode vi får oppleve og dele sammen! Alt var lagt til rette, og vi kunne bare nyte det hele, sier Esther.

Engelsk vertsmenighet arrangerte fest for gjestene fra Eiker


Eiker møter Didcot: Trond Eriksen takker for mottakelsen, med litt hjelp til oversettelsen. Foto: BCC.

En av de som hadde vært med å planlegge festen var Pippa Jacobs fra lokalmenigheten her. Hun forteller at festkvelden et høydepunkt for dem også.  – Til tross for språkbarrieren så hadde vi en kjempefin kveld med god mat, trosoppbyggende taler, sang og underholdning. Vi hadde forberedt et engasjerende show, og selv om det var noen språkvansker fikk innslagene veldig god respons hos det norske besøket, smiler hun fornøyd.

– De var de mest livlige, utadvendte og engasjerte gruppen av «seniorer» du kunne håpe på å møte – sporty og klare for å prøve noe nytt. For oss var det rett og slett en opplevelse å få besøk av dem.

 
Berit Eriksen (t.v) og Pippa Jacobs så ut til å finne tonen. Foto: BCCEtt av flere muntre øyeblikk under festen på Garden House. Foto: BCC

En gruppe som trives sammen

Turen til England var ikke den første turen denne livlige seniorgjengen hadde vært på. Esther Nebo kan fortelle at gruppen har vært på flere turer både innenlands og utenlands, både på fjellet, til småsteder i Norge, og for et par år siden var de også i storbyen Budapest. – Men turen til England var nok tidenes tur så langt, og her ble forventningene innfridd til fulle, konkluderer hun fornøyd.

En annen turdeltaker som fikk forventningene innfridd var Egil Nessøe (79).  – Når du har reist på tur med denne flokken før, så gir det mersmak. Nok en gang har vi hatt en festreise sammen, sier han og sender en ekstra takk for innsatsen til reiselederne på turen.


Egil og Bjørg Nessøe har vært med på flere turer med seniorgruppa fra Eiker, og ble ikke skuffet denne gangen  heller. Foto: BCC.

– Vi trives utrolig godt sammen vi som er i denne aldersgruppen i Eiker. Selv om vi ikke er særlig gamle noen av oss, så har vi kjent hverandre lenge, legger han til med glimt i øyet. – Denne gangen var det også ekstra fint å treffe nye venner i et annet land, både unge og eldre, som deler den samme troen som oss selv. Vi skulle nesten ønske turen hadde vart lenger, for med dette fantastiske reisefølget kunne jeg holdt ut noen dager til, smiler han.


Evnike Turner, en av reiselederne, loser gruppa gjennom de idylliske gatene i Henley of Thames. Foto: BCC


Båtcruise i London falt i smak hos disse karene. Foto: BCC


Det samme gjorde denne bilen utenfor Blenheim Castle. Foto: BCCOg når sola titter gjennom det britiske skylaget gjør det seg med en ispause. Foto: BCC