Nederland kjempet seg til topps i Brunstad Toughest

Noen deltakere reiser nok hjem fra sommerens siste konferanse med en ekstra god følelse denne helgen. Ungdomsgruppen fra Almelo har vært i finalen i Outdoor Challenge fem ganger, men ikke før i år ble det seier.

Tekst: Louise Samnøy – Foto: Gadiel Lazcano

– Det føles veldig bra. Vi er skikkelig fornøyde! sier Julia Schmal like etter seieren. Sammen med resten av laget fra Almelo har hun kjempet seg gjennom femten tøffe poster, før laget tok seg videre til finalen i Brunstad Toughest. Nederlenderne var det første laget til å fullføre alle postene og kom tilsynelatende lett videre til finalen. Men enkelt var det nok ikke, skal vi tro laget selv.

Les mer om Outdoor Challenge her.

– Det gikk skikkelig dårlig på de første postene. De andre lagene kom frem først, og alt var fullt, så vi løp og løp til vi fant en ledig post, sier Marco Zielhus, en av guttene på laget.

Tunge tak underveis: det ble ingen enkel match, i følge Marco Zielhus. Foto: BCC

Etter Almelo var det Dürmenz fra Tyskland, Vacduka fra Ungarn og Usselo fra Nederland som fikk flest poeng og gikk videre til finalen. Etter at Vacduka og Usselo måtte gi tapt i de to innledende rundene var det duket for tysk-nederlandsk duell i superfinalen. Og der var det altså Almelo som trakk det lengste strået.

Julia Schmal og flere fra vinnerlaget i aksjon under det som ble en intens finale. Foto: BCC

Vinnerne forteller at de er veldig fornøyd med årets opplegg av Outdoor Challenge. – Det er ekstra gøy at hele konkurransen ble gjennomført på Brunstad. Publikum kunne følge oss hele veien og heie oss frem. Det var veldig mange som heia på oss, sier Julia.

God stemning og masse engasjement blant publikum, som fulgte lagene i flere timer. Foto: BCC

Forberedt seg godt

Seieren smakte nok ekstra godt siden laget har vært i finalen hele fire ganger tidligere uten å vinne. Både i 2012, 2013, 2014 og 2016 var Almelo finalen i Outdoor Challenge, men ikke før i år ble det endelig seier. Og det var nok ikke helt tilfeldig at de gjorde det såpass bra i konkurransen. Nederlenderne hadde forberedt seg ekstra godt til Brunstad Toughest.

– Vi har jaktet på seieren i flere år nå og endelig vant vi, sier Marco, og forteller at laget har drevet spesifikk trening i flere måneder før den store konkurransedagen. – Vi fikk tidlig informasjon om hva postene gikk ut på og hva vi kunne trene på, så vi har forberedt oss ganske godt, sier han.

Endelig seier for Steven Zielhuis (17), Marco Zielhus (21), Thomas Massoud (20), Annelie Venema (20), Ilse Schmal (16) og Julia Schmal (20). Foto: BCC

Internasjonal konkurranse

I konkurransen under sommerens andre konferanse deltok fjorten forskjellige lag fra sju ulike nasjoner. Også under første konferansen ble Brunstad Toughest arrangert. Da deltok 33 lag fra ti ulike nasjoner.

Langveisfra: Kinas lag og supportere jubler etter vel gjennomført konkurranse tidligere på dagen. Foto: BCC.

Takk til arrangør Brunstad Ungdomsklubb, som sammen med lokalmenighetene i Harstad, Hamar og Tønsberg har levert et meget bra konsept i to omganger. I løpet av de to sommerkonferansene har nesten 300 ungdommer deltatt i den spennende konkurransen, som endte med seier til laget fra Brunstad Bibelskole i juli, mens Almelo altså gikk til topps i siste runde.

Almelo i de innledende rundene tidligere på dagen, her fra «90-gradern». Foto: BCC

Her er Dürrmenz, som endte på andreplass, i gang med hinderløypa i superfinalen. Foto: BCC

Hele arrangørteamet, som gjorde årets konkurranser til en fantastisk opplevelse for både deltakere og publikum. Foto: BCC