Julikonferansen er åpnet

Lørdag var det endelig tid for høytidelig åpning av julikonferansen, og den store salen på Oslofjord Convention Center var fullsatt. Utendørs hadde konferansedeltakerne vært i aktivitet i mange timer allerede.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Gadiel Lazcano 

Åpningsdagen inneholdt blant annet miniturnering i fotball for barn fra seks til ti år, og en velkomst-samling for de nye suiteleietakerne som etter lang ventetid endelig kunne flytte inn i de 242 første nye hotellsuitene i prosjekt B2020.


Miniturneringen i fotball var en vellykket start på konferansen for disse guttene. Foto: BCC


Blide venninner fra Horten på kunstgressbanen til Oslofjord. Foto: BCC


Flott markering med velkomst for leietakerne i de nye hotellbyggene. Foto: BCC

Internasjonalt fellesskap

Medlemmer fra rundt 40 land deltok i åpningsmøtet på Oslofjord Convention Center i går, og hele konferanseområdet har summet av aktivitet allerede fra fredag ettermiddag. Det er som om tiden står litt stille disse første disse konferansedagene, mens forventingen ligger i luften. De flere tusen deltakerne som har ankommet ser frem til innholdsrike møter med trosoppbyggelse, tid til fellesskap med venner fra hele verden og aktiviteter for barn og ungdom mange dager etter hverandre. Overalt på Brunstad høres lyden av glade barn, som løper rundt og utforsker ferieparadiset sitt på nytt.


Brunstad er barnas ferieparadis. Foto: BCC

Dette er sommerens store høydepunkt for mange av BCC’s medlemmer, og etter noen regnskurer i går kastet været igjen en ekstra glans over den norske sommeren og Vestfolds vakre kystområde. Fornøyde internasjonale gjester kastet ytterklærne de av tidligere erfaring hadde pakket med, og kan benytte dagene til en svømmetur i bukta, en tur langs de flotte kyststiene i området, eller rett og slett nyte en is på bryggekanten.


Små og store nyter livet på bryggekanten. Foto: BCC


En fornøyd gjeng som er glad for å være sammen igjen. Foto: BCC

Troen som knytter oss sammen

Kåre J. Smith talte under åpningsmøtet. Foto: BCC

Under åpningsmøtet ble vi igjen minnet om det som samler oss og får oss til å reise til Brunstad flere ganger i året. Kåre J. Smith åpnet konferansen og talte om den nåde som er gitt oss fra evige tider, ved det kallet Jesus kom med. Det er et enormt stort tilbud Gud har gitt til menneskene ved sin sønn, «…i hvem alle visdommens og kunnskapens skatter er skjult tilstede» (Paulus brev til Kolossenserne 2,2) Vet å etterfølge Jesu troskap, er det meningen at denne kunnskapen også skal stråle frem fra oss gjennom livets forskjellige situasjoner. Vi ble formant til å holde fast på det gode og forbli i kjærligheten. «For Gud, som bød at lys skulle skinne frem fra mørket, han er den som også har latt det skinne i våre hjerter, for at kunnskapen om Guds herlighet i Jesu Kristi Åsyn skulle stråle frem fra oss.» (Paulus andre brev til Korinterne 4,6)


Stevneåpningen ble en verdig åpning, der forkynnelsen som knytter oss sammen sto i fokus. Foto: BCC 

Konferansedeltakere som forsvant ut i sommerkvelden etter det timeslange åpningsmøtet kjente seg oppløftet og om mulig enda litt mer forventningsfull til dagene som ligger foran.


Forventningsfulle venner gleder seg til resten av konferansen. Foto: BCC

Vi ser frem til å dekke flere høydepunkt underveis i konferansen her på bcc.no.