BrunstadTV med ny programserie for barn

Høsten 2017 sender BrunstadTV for første gang en egenprodusert dramaserie. Serien handler om Per, som stadig får nye ideer til ting han kan gjøre. Men pappa har det veldig travelt akkurat når Per trenger hjelp, vil de klare utfordringene sammen?


Tekst: Marte Johannessen – Foto: BCC

Ideen som er opphavet til høstens TV-serie kom først opp under en ideworkshop der BrunstadTV inviterte til kreativ jobbing med nye programideer. Arbeidstittel for ideen ble «Per og Papps», og dette blir også navnet på serien. Tanken bak denne produksjonen er å inspirere barn til å være kreative i hverdagen, at det er fint når foreldre og barn kan gjøre noe sammen, og ikke minst skal serien vise at det er gøy å dele med andre.


Fra idé til ferdig konsept

Tove Rebekka Nilsen er regissør og prosjektleder i BrunstadTV, og fikk jobben med å bearbeide den første idébeskrivelsen videre til et ferdig konsept. – Min oppgave var først å omsette ideen til et ferdig programkonsept.  Deretter har det vært mye jobb med å planlegge regien og skrive manus. I tillegg har vi brukt tid på å finne riktige personer til å spille hovedrollene og finne riktig sted å gjøre opptakene på. Jeg har hatt med meg mange dyktige medarbeidere, så dette er teamwork, understreker hun.


Regissør Tove R. Nilsen sammen med hovedrolleinnhaver Collin (9). Foto: BCC

Utfordringer underveis

Et så stort prosjekt kommer sjelden helt uten utfordringer. – Noe av det første vi møtte på var at våren kom senere enn vi hadde lagt opp til i våre planer.  Vi ønsket at det skulle være vårlige og grønne omgivelser i serien, så opptakene måtte utsettes to ganger. Men det var vel verdt å vente på; bildene ble veldig fine, konstaterer hun fornøyd.


Fotograf Arve Solli fanger opp viktige detaljer og sørger for at det blir fine bilder. Foto: BCC

Det å ha en så ung hovedrolleinnehaver kan også by på sine utfordringer, og Tove R. Nilsen er bevisst på det ansvaret det er å ha med seg barn i en produksjon.
– Hovedrolleinnehaver  til «Per» var veldig flink og tålmodig. Det er ofte mye venting, for vi har et nøyaktig manus å gå etter og vet  godt hvilke bilder vi trenger. Da må vi av og til ta et opptak flere ganger før vi er helt fornøyde, og det er mange beskjeder å forholde seg til. Så for oss var det viktig å legge til rette for at skuespillerne skulle ha det best mulig på opptaket. Da måtte vi av og til legge inn litt flere lekepauser enn planlagt, men sånn er det når en lager TV med barn.

Hovedrolleinnehaver Collin (9), bekrefter at det kunne bli litt langtekkelig. – I starten var det ganske kjedelig med så mye venting og filme de samme tingene flere ganger. Og så var det litt vanskelig noen ganger å huske hva jeg skulle si. Men det morsomste var å få være med å lage masse ting som jeg ikke hadde laget ellers og så ble jeg kjent med mange snille folk i Brunstad TV, forteller han fornøyd.


TV-innspillingen var både morsom og litt krevende for Collin (9). Foto: BCC

Har pappa egentlig tid?

I serien ser vi at Paps ofte tar seg tid til å hjelpe Per når han trenger det, midt i en hektisk hverdag. – Vi ønsker jo at serien først og fremst skal underholde barna, men også at den kan inspirere både voksne og barn til å være kreative og gjøre noe gøy sammen, sier Tove R. Nilsen. – En vet jo at hverdagen som småbarnsforeldre ofte er travel, men med god prioritering og gode ideer kan en få til ganske mye morsomt på en enkel måte.

Collin ser nok noen likheter mellom seg selv og rollefiguren Per. – Både Per og jeg er oppfinnsomme og liker å lage ting. Men han synes nok sin egen pappa og «Papps» på TV er litt mer ulike. – Paps på TV er nok litt enklere å overtale til å hjelpe meg enn det pappa alltid er i virkeligheten, sier Collin, før han tilføyer med et lurt smil: – Og i virkeligheten ser nok jeg litt mer på TV enn det Per gjør.


«Per og Papps» med et hjemmelaget fotballmål, ett av mange prosjekter de har gjort sammen i TV-serien. Foto: BCC

 Forbereder sesong nummer to

Det er lagt inn noen små hindringer underveis i Pers hverdag i løpet av episodene. Nabojenta er veldig nysgjerrig, og vi alltid være med når Per har funnet på noe gøy. – Tålmodigheten til Per settes nok litt på prøve innimellom, men erfaringen viser at det faktisk er fint å dele gledene med noen. smiler Tove, før hun må videre. Hun er allerede travelt opptatt med manusskriving til sesong nummer to av «Per og Paps».

Episodene blir publisert på BrunstadTVs YouTube-kanal høsten 2017.