Vårfest for ungdommen

Forrige uke feiret vi Norges nasjonaldag, og for mange ungdommer i dette landet, startet feiringen allerede kvelden før. Det er også blitt en tradisjon i de fleste norske lokalmenigheter at ungdomsgruppene samler seg for å feire 16. mai kvelden sammen.


Av: Isak Ditlefsen – Foto: BCC

En av disse feiringene fant sted på Fredfoss i Vestfossen, hvor cirka 200 ungdommer var samlet for å feire kvelden før nasjonaldagen. Festen ble gjennomført i trygge og rusfrie omgivelser med mange gode venner tilstede. Det var ungdom fra 13 år og oppover som var samlet, og festen hadde vært forberedt i god tid på forhånd, med flere av foreldrene i sving både på kjøkkenet og som servitører.

Lydia – en av arrangørene for kvelden

Lydia Budak (24), en av arrangørene, kunne fortelle at de ønsket å lage en fest med et variert og spennende program, som ikke skulle stå tilbake for noen feiring ungdommene kunne oppleve andre steder. – Vi har forberedt konkurranser, underholdning, musikkinnslag og filmer, og skal avslutte det hele med afterparty med aktiviteter i gymsalen for de som fortsatt har litt energi igjen til slutt, smiler hun.  

Når så mange ungdommer samles, står trosoppbyggelse sentralt, så korte taler og sanginnslag var med å bygge på det felles trosgrunnlaget BCC-ungdommene har. Forstander Kåre J. Smith hadde sendt en oppmuntrende hilsen til ungdommen som ble spilt av på storskjerm i festsalen. Festen inneholdt i tillegg mange ulike elementer som gjorde det til en spennende kveld for hele alders spekteret. Mange uttrykte også takknemlighet for at de kunne starte feiringen av nasjonaldagen i trygge og gode rammer hvor alle, fra de yngste på 13 år til de voksne i 30-årene, kan ha det gøy sammen. En fest som denne er en del av BCC’s forebyggende arbeid mot rus og kriminalitet, og det er en klar profil på at disse ungdomsarrangementer er rusfrie. – Man kan absolutt ha det gøy når man er sammen, uten å risikere de skadevirkningene som alkohol og andre rusmidler kan gi, understreker Lydia.

Fire blide jenter på fest

Som i mange av de andre BCCs lokalmenigheter, er det i Eiker et mangfoldig tilbud av ungdomsforeninger hvor ungdommene kan drive med aktiviteter ut fra sine ulike interesser. En av ungdomsforeningene her gjør medie- og filmproduksjon, og hadde i lengre tid forberedt en actionfylt kortfilm som fikk sin premiere denne kvelden. Filmteamet som hadde jobbet mest med kortfilmen, syntes at det var gøy å få vise frem produksjonen sin for de andre ungdommene under festen, og fikk stor applaus og gode tilbakemeldinger fra publikum.

En av kveldens programledere, Ludvik, var en av de som var fornøyd med festen. – Vi følte vi klarte å skape en avslappet og god stemning, og det var målet vårt. Det viste seg også, som Lydia og de andre arrangørene hadde forutsett, at mange hadde mye energi å brenne av denne kvelden, og klassikere som sekkeløp og stolleken ble lekt med stor iver utover de sene kveldstimer.

De fleste ungdommene var likevel å se veivende med det norske flagget neste morgen, fornøyde med både nasjonaldagen og oppvarmingen kvelden før.

Full konsentrasjon ved bordtennis-bordet
Både dress, kjole og treningstøy duger når det er 17. mai-leker på gang
Sang og musikk er en viktig del av innholdet og underholdningen på en slik festkveld