Med Israel i sikte

Israel er et fascinerende land. Som reisemål kan det virke både eksotisk og litt i overkant spennende, men for 150 ungdommer fra Drammen er det snart en realitet. Derfor var forventningen stor da hele ungdomsgruppen ble samlet til kick-off i slutten av april, og nedtellingen til reisen kunne starte for alvor.


Tekst: Judith Johansen – Foto: Mathilde Olstad

Fra BCC sin lokalmenighet i Drammen kommer en av flere ungdomsgrupper som høsten 2017 reiser til det lille landet i Midtøsten, som er så full av historie, religion og fascinerende severdigheter. I september letter flyet med de 150 ungdommene om bord, og med en ti dagers rundreise i det lovede land, blir nok årets høstferie ganske unik for disse unge.

Lange forberedelser

Planene begynte å forme seg for snart tre år siden, og sparing for å dekke kostnadene med turen startet allerede høsten 2015. Reiseplanene skaper mye engasjement i hele ungdomskullet, og nå som turen nærmer seg med stormskritt, er forventningene så høye som aldri før. Det er mye som skal planlegges, og sparingen og forberedelsene er nesten halve opplevelsen i seg selv. Turen er delvis finansiert med dugnadsinnsats som ungdommen selv har lagt ned, og resterende beløp sparer de inn før turen starter.

20170502_Drammen_Til_Israel_03
To spente deltagere som er klar for å høre mer om høstens reise

Det er flere perspektiver med reisen. En sentral del er å kunne oppleve Jesu fødeland og se de stedene han besøkte mens han levde. Jerusalem er et naturlig reisemål, men det planlegges også et variert opplegg med besøk til Dødehavet, arabiske beduinleire og historiske steder. Som for eksempel Masada-festningen, hvor en liten gruppe jøder forskanset seg da Romerne ville nedkjempe dem i år 73 f.Kr.  Gruppen håper også å få et møte med nyere historie i det berømte Holocaust-museet utenfor Jerusalem, og besøke den syriske grensen på Golanhøydene, hvor man i dag får nærhet til en av de store pågående konfliktene i denne regionen.

Mindre grupper gir trygghet

Ungdommene, som er mellom 14 og 35 år gamle, er av praktiske årsaker delt opp i mindre grupper, med ti personer i hver gruppe. Dette skal skape trygghet og samhold, hvor de yngste ungdommene følges opp av litt eldre omsorgspersoner. Det er alltid mange spørsmål som melder seg, derfor har hver gruppeleder ansvar for praktiske detaljer og at alle får med seg viktig informasjon før avreise.

20170502_Drammen_Til_Israel_05
Mange ting å få med seg når det informeres om turen 

Reisefest

Med bare fem korte måneder igjen til reisen, var det i slutten av april duket for en innholdsrik Israel-fest for de som skulle reise, der det foreløpige programmet for turen ble presentert. Kvelden hadde et variert innhold med velsmakende jødisk-inspirert middag og spennende informasjon om reisen.

Det hele startet med den eksotiske lukten som møtte gjestene allerede idet man åpnet inngangsdøren. Noen av ungdommene hadde lagt ned mye arbeid i maten, som var israelske pitabrød med kjøttkaker, spennende tilbehør, bredt utvalg av dressinger og marinader i alle retninger, en matopplevelse som ble en stor suksess.

20170502_Drammen_Til_Israel_02
Et veldekket bord møtte ungdommene denne kvelden

Denne kvelden fikk ungdommene også møte to erfarne og engasjerte reiseguider, som tok tilhørerne med på en «powerpoint-reise» gjennom Israel og underholdt tilhørerne med mange spennende historier fra tidligere turer. Dette var både lærerikt og underholdende, og mange fikk god anledning til å trimme lattermusklene!

20170502_Drammen_Til_Israel_08
Underholdende informasjon som falt i smak

Det hele ble avsluttet med en Kahoot-konkurranse med tema Israel, samt et innbydende dessertbord. Denne kvelden ble forventningene skrudd noen hakk opp, reisefeberen økt og mange kunne for alvor begynne å glede seg til å dra på tur om fem måneder.

20170502_Drammen_Til_Israel_01
20170502_Drammen_Til_Israel_09

Vi gleder oss til å følge ungdomsgruppen videre her på bcc.no!