Årets Breivoll-Camp er sparket i gang

I strålende forsommervær og med gjester fra både Norge, England og Danmark, var det i dag endelig klart for årets Breivoll-Camp. Arrangørene har jobbet hardt for å innfri de mange og høye forventningene som har bygget seg opp de siste ukene, og så langt ser alt ut til å gå etter planen.


Tekst: Johanne Reiersrud – Foto: Vera Jacobsen 

Det er tolvte gang foreningen Xercize og Breivoll Sportsklubb arrangerer campen, som er blitt et populært arrangement for mange barn og unge i BCC. På to dager skal rundt  1400 barn og unge i alderen 7-23 år spille over 300 kamper på de mange gresslettene ned mot Bunnefjorden i Ås kommune.


Breivoll ligger idyllisk til ned mot fjorden, her fra nedre del av campområdet

Det er meldt inn 145 lag, som har reist hit fra hele Norge, i tillegg er det grupper som har kommet fra England og Danmark. Campens popularitet har vært jevnt stigende de siste årene, og har siden oppstarten hatt økning i antall deltagere på rundt 10% hvert år. Derfor forventer arrangørene Xercize og Breivoll Fotballklubb i overkant av 3000 gjester til campområdet dette året.

Breivoll-Camp er kjent for sin sosiale familieprofil, med mye moro for store og små. Med rundt 1800 overnattende gjester, i tillegg til alle de som er på dagsbesøk, kreves det mye innsats av arrangørene, som i år beregner å legge ned rundt 1500 timer med dugnadsinnsats. Hele helgen gjennom deltar rundt 300 frivillige tilknyttet Breivoll Fotballklubb, med alt fra parkeringsvakter, kiosksalg, matservering og sekretariat.


Klippekort til mat og drikke kan man kjøpe hos disse blide jentene, Miriam Bekkevold bak til høyre

En av arrangørene, Mirjam Bekkevold, kan fortelle at de mange som bidrar synes det er en fornøyelse å være med når de ser hvor mye dette betyr for barna, ungdommene og familiene som har reist langt for å komme hit. Det skal være en god opplevelse for alle som kommer hit, ikke bare de beste fotballspillerne.

Foreningen Xercize, som er ansvarlig for arrangementet, er tydelig på at reglene om fair play og gode holdninger skal følges, og at hele laget skal få spilletid. – Jeg må si det går bedre og bedre for hvert år, selv om vi øker i omfang, forteller Bekkevold. – Så langt har det vært en flott helg for både deltagere og supportere, i et miljø som både er sosialt og sportslig. Det er som alltid god stemning her på campområdet, og i dag som i fjor har vi også være heldige med veldig bra vær, smiler hun.


Været skapte perfekte rammer for arrangementet denne helgen

Det er tydelig at dette er en sak som ligger hjertet nært. – Jeg synes det er utrolig gøy å få være å arrangere Breivoll-Camp. Det er en kjempefin arena for utvikling, hvor barna kan gjøre det de liker i to hele dager, samtidig som de møte nye og gamle venner fra andre steder, fortsetter hun engasjert. – Det gjør også noe med samholdet innad i laget å være her sammen, overvære festen på kvelden og overnatte. I turneringen får man møte variert motstand sportslig og man får god kamptrening ved at man spiller flere kamper på en dag. Likevel synes jeg det aller beste med campen er alle mulighetene den gir til å utvikle vennskap, både på og utenfor banen, understreker hun.


Campen skaper samhold og vennskap på flere plan

Mat, kaffe og is selges over hele campområdet, og barna koser seg i de mange hoppeslottene. Det er tydelig at de setter pris på arrangementet, og det vises på det stadig stigende antallet supportere og familier som har gjort det til en tradisjon å komme hit denne helgen. Og høydepunktet, det kommer nok i kveld, med den store festen som avholdes for både deltagerne og støtteapparat. Her blir det smakfull servering, underholdning og innslag som støtter opp under det felles trosgrunnlaget som lagene deler og som ligger i bunn for alt arbeidet som gjøres i forbindelse med denne arrangementet. Den første delen av kvelden sendes for første gang direkte via BrunstadTV, så foreldre og venner kan følge med på festkvelden.


På scenen øves det til kveldens store fest


God stemning og idrettsglede overalt på området

SE BILDESERIE FRA CAMPEN HER: Breivollcampen 2017 i bilder