Store forventinger til BCCs Påskecamp

Om en uke braker det løs med internasjonal Påskecamp på Oslofjord Convention Center, og cirka 3000 ungdommer samles til aktiviteter, konkurranser, tema- og festkvelder i fem innholdsrike dager.


Av: Mattias Opitz – Foto: Tommy Skutle 

Blant de påmeldte finner vi en ungdom fra BCCs lokalmenighet i Bergen, som allerede har gledet seg en god stund. – Her har stemningen vært høy lenge, det kan disse ungdommene skrive under på, meddeler Ingvild Skutle (32), en av mentorene i det lokale ungdomsarbeidet. Et ungdomsmøte er akkurat over, og de sultne og kaffetørste beveger seg mot kaffebaren. Det er god stemning i køen, og en enkel jobb å finne ungdom med store forventninger til årets Påskecamp.

Les mer om Brunstad Ungdomsklubb her.

Bilde_Artikkel4 kopi
Daniel Johnsen

Ser frem til hockeyturneringen
Daniel Johnsen (16), som driver med både i ishockey og volleyball, kan fortelle at han deltar for tredje året på rad. – På Påskecampen skal jeg spille i hockeyturneringen for min lokale klubb, Bergen Giants, forteller han. – Jeg forventer å møte gode motstandere i turneringen, og gleder meg spesielt til å bli kjent med nye folk. Det er jo også mye interessant som skjer på kveldene, spesielt blir Finalefesten spennende. Da blir de endelige resultatene av turneringene presentert, og vi får satse på at laget vårt har klart seg bra, sier han håpefullt.

For enhver smak
I det lokale ungdomsarbeidet i Bergen er det et rikt utvalg av aktivitetsmuligheter. Det startet med fotball-, volleyball og hockeyaktiviteter, men de siste årene har det imidlertid blitt etablert et langt bredere tilbud, som også favner de som har interesser på litt andre områder. – Tanken bak både ungdomsarbeidet lokalt, og også Påskecampen, er at alle ungdommer skal få muligheten til å delta, uansett interesseområde, forklarer Ingvild Skutle. Selv er hun medlem og mentor for volleyball-laget, men kan fortelle at det har vært et bredt engasjement og forberedelser til campen i alle de lokale foreningene, lagene og gruppene.

Bilde_Artikkel2 kopi
Tabita Lindberg

Klatring og strikkhopp
I køen utenfor kaffebaren finner vi også ungdommer som har andre interesser enn «majoritetsidrettene» ishockey og volleyball. Tabita Lindberg (15) er en allsidig ungdom med en noe hektisk fritid. – Her i Bergen driver jeg med flere aktiviteter, kan hun fortelle. – Jeg er blant annet med i BUK Adventure. Her gjør vi mye forskjellig, alt fra ulike turer til strikkhopp. Vi klatrer en del, noe jeg synes er utrolig gøy. Jeg driver jeg med ridning også, og hjelper til som ridelærer for barn mellom fire og ti år, forteller hun, og legger til at hun også finner tid til å spille fotball en gang i uka.

Bilde_Artikkel3 kopi
Ingvild Skutle

Interessante temakvelder
Tabita gleder seg til å treffe andre med samme interesse som henne på campen. – Også gleder jeg meg ekstra til de innholdsrike temakveldene, fortsetter hun. – Det var noe som jeg syntes var veldig bra i fjor, og som jeg husker godt. Ingvild Skutle er enig i dette. – På dagene får vi drive med de aktivitetene vi synes er mest gøy, men kveldene er nok like store høydepunkt. Der får vi oppleve underholdning og fest, men vi får også påfyll for vårt åndelige liv, forklarer hun enkelt. – Personlig må jeg si at jeg gleder meg veldig til årets påskecamp! Det er en virkelig en opplevelse å være sammen med tusenvis av andre ungdommer på et slikt stort arrangement. Jeg føler meg rett og slett utrolig heldig som får treffe så mange som deler samme tro og interesse som meg selv. Det gir faktisk skikkelig god stemning og samhold hele uka gjennom, avslutter hun forventningsfullt.

seierWeb
Interessante temakvelder i storsalen på Brunstad. Her fra BCCs Påskecamp 2016.
forsidebilde (3)
Ingvild og volleyball-klubben gleder seg til konkurransene under Påskecampen
Bilde_Artikkel7 kopi
Bergen Giants lader opp til påsketurneringen