Volleyballjenter møtes til camp

I flere år har foreningen Xercize arrangert volleyball-camp for jenter i alderen 13-17 år, der lag fra blant annet Harstad, Oslo, Grenland og København møtes for å spille mot hverandre. Nytt denne sesongen er at lagene møtes for å spille alle kampene fordelt på tre helger.


Av: Cornelia Halvorsen – Foto: Sanne Olthuis

Denne helgen møttes lagene for andre runde i Grenland. Cirka 220 unge BCC-medlemmer var påmeldt campen, og lørdag morgen fylte de opp bilene og kjørte til Porsgrunnshallen. Der var fire volleyballbaner linet opp ved siden av hverandre, klare for å inntas av spente spillere. Foreningen Xercize var arrangør for helgen, og alt var lagt til rette for en vellykket sportshelg.

20170207_Xercize_volleyball_02
Fra en av kampene i Porsgrunnhallen

Kl. 10:00 gikk fløytene av, og lyden av engasjerte supportere runget mellom veggene i den store hallen. I løpet av syv timer var hele 42 kamper utspilt, og både junior- og senior-lagene hadde tatt ut det siste de hadde av energi.

20170207_Xercize_volleyball_05
20170207_Xercize_volleyball_04

Men etter en god pause var energien tilbake, og på kvelden var det klart for fest på Grasmyr, konferansesenteret til lokalmenigheten i Grenland. Festen hadde et allsidig program, der de sporty jentene selv hadde laget ulike underholdningsinnslag, med film, sang, dans, konkurranser og flotte premier.

Det ble også delt oppbyggende ord, og jentene samlet seg i små grupper der de snakket sammen om hvordan de i enkle hverdagslige forhold kan leve et godt og harmonisk liv, der en overvinner det onde og velger det gode.

Samholdet og fellesskapet ble styrket på tvers av lag og byer denne helgen. Både spillere og trenere har fokus på å tenke på hvordan en kan gjøre det best mulig for de andre, og på den måten utløses det en rekke gode handlinger og ord, sagt og gjort i kjærlighet. Dette fellesskapet er det verdifullt å få være en del av, og det inspirerer til å fortsette videre sammen.

Vi takker for en fantastisk helg, og gleder oss til neste camp-samling i Bergen!