Julemarked på Bolstad

For andre år på rad ble det arrangert julemarked på gressletta på Bolstad, – en gård som eies av BCCs lokalmenighet i Drammen. Det var beskjedent med snø, men kulda bet godt og frostrøyken lå nesten magisk rundt bålpanner, pølsegryter, suppekjeler og takker. 


Av: Mette Johnsen – Foto: Anine Gluza

Den ellers så tomme gressletta var nå blitt forvandlet til et skikkelig utendørs julemarked med dekorerte juleboder, lyslenker, granbar og vimpler – og selvfølgelig musikk og julesanger fra høyttalerne. Hadde man ikke julestemningen på plass før, kom den i hvert fall kjapt denne andre søndagen i advent.

201612_bolstad_julemarked_01
Bålpannene holdes varme

Fra den lille scenen foran paviljongen kunne man nyte julesanger fra både mannskor og andre artister samt en artig nissedans fra noen spente og glade nissejenter.

201612_bolstad_julemarked_07
Nissedans av flinke nissejenter!

I bodene kunne man kjøpe «det meste». Alt fra julekranser og dekorasjoner, til hjemmestrikkede votter, kluter, duker, gensere, tegnede julekort, julegodter og julestrømper. Etter hvert som sulten meldte seg kunne man velge mellom hjemmelaget varm blomkålsuppe, nystekte crepes, grillede julepølser eller varme sveler – eller kanskje litt av alt?

201612_bolstad_julemarked_06
En kopp varm suppe nytes

201612_bolstad_julemarked_02
Nygrillede pølser varmet godt i minusgradene

Til barnas store glede var det også en liten, rufsete julepyntet ponni tilstede, og de som ville fikk selvfølgelig ri seg en liten tur. Mange rake rygger og stolte smil skrittet rundt på gressletten til klapp og heiarop fra imponerte foreldre.

201612_bolstad_julemarked_03
En fornøyd rytter på ponniryggen sammen med gode medhjelpere

Inne i paviljongen satt ansiktsmalingsgjengen klare for å gi røde kinn, nisseskjegg, Rudolf-snuter og fregner til de som ønsket det. 

201612_bolstad_julemarked_04
En liten nisse får malt på seg juleskjegget

Årets julemarked ble arrangert i regi av BKM Drammen. Et julemarked av denne kaliber gjør seg ikke selv, og mange timer er lagt ned i forkant i form av snekring av boder, oppheng av juledekor og produksjon av alt innhold til de ulike bodene. Inntektene fra julemarkedet går til aktiviteter, turer og arrangement for ungdommene. Disse engasjerte ungdommene har, med gode medhjelpere, gjort en skikkelig innsats for å skape verdier til seg selv, samtidig som de gjør noe godt for sine venner i førjulstiden!

201612_bolstad_julemarked_05
Noen av de flinke ungdommene som var med å arrangere julemarkedet