Julefest med musikalske høydepunkt

Desember er en tid for gode tradisjoner og feiring av den store julehøytiden. Sist helg var det klart for julefest, der alle BCC-medlemmer som ønsket en dose julestemning, var invitert til en helaften med bankett og konsert.


Av: Johanne Reiersrud – Foto: BCC

Inne var stemningen høy denne ellers stille desemberkvelden, der et mildt tåkeslør hadde lagt seg over fjorden i Vestfold. Gjestene hastet inn fra kulden, til levende lys og gjensyn med venner og venners venner. I løpet av kvelden underholdt 40 engasjerte musikere og sangere over 1700 feststemte gjester i bankettsalen på Oslofjord Convention Center i Vestfold.  En meny bestående av svingende musikk, nøye planlagt koreografi, delikat dekor og utsøkt mat skapte den perfekte rammen om kvelden, der julebudskapet var det sentrale i det som ble formidlet, både gjennom taler og sang.

Julefest BCC 2016
Et nydelig barnekor med solist Ståle Risnes i bakgrunnen

Julefest BCC 2016
God stemning ved bordene i bankettsalen

Julefest BCC 2016
Nora og barnekoret sang julestemning inn i tilhørerne med sangen «Årets lengste time»

Julefest BCC 2016
Ørjan Bolsønes i full konsentrasjon med gitaren

Julefest BCC 2016
Sal og scene var vakkert dekorert og lyssatt

Dette er det tiende året BCC arrangerer julekonsert, men i år har vi måttet gjøre det litt annerledes enn før, forteller Herman van Dijk, en av de som var ansvarlig for arrangementet. -På grunn av stor byggeaktivitet på Oslofjord Convention Center kunne vi i år ikke avholde den vanlige konserten som vi har pleid å arrangere her tidligere. Det så dermed ut til å bli en pause for koret og orkesteret som har vært vant til å underholde både BCC-publikummere og Vestfolds befolkning for øvrig. Det var imidlertid såpass mange av våre medlemmer som uttrykte at de ville savne denne tradisjonen, at vi likevel valgte å snu oss rundt og arrangere en litt mindre julefest, med færre gjester og et forkortet programVi har også redusert antall musikere og korister ned til cirka en tredjepart av de som har pleid å delta, men de som er med, uttrykker stor begeistring over å bidra, selv om arrangementet ble noe mindre i år enn tidligere, fortsetter Van Dijk.

Han legger til at til tross for nedskaleringen krevde dette arrangementet over 7000 timer med frivillig innsats.

Sangene er en miks av velkjente og mer moderne julesanger, og er hovedsakelig arrangert av musikere fra Brunstad Concert Choir and Orchestra (BCCO). Dette har jo blitt en hyggelig førjulstradisjon for dem også, og de legger mye energi ned i å arrangere og fremføre musikken på et høyt nivå.

Julefest BCC 2016
En rekke dyktige sangere sto på scenen i løpet av kvelden

Programmet så ut til å falle i smak hos de tilreisende gjestene, som kom fra store deler av Østlandet, men også fra land som Storbritannia, Danmark, Sveits og Italia. Når vi spurte noen av gjestene hva som var høydepunktet i festen, kom det flere svar, men vi kan nevne at den fantastiske duettversjonen av «The first Noël» gjorde inntrykk, vokalprestasjonen i «Nella Fantasia» ga tilhørerne gåsehud, og en moderne fremføring av klassikeren «Det hev ei rose sprunge» brakte salen ut i svimlende vinterlandskap via LED-skjermen. Barna formidlet mye stemning og juleglede, som dere blant annet kan se i filmen øverst i artikkelen. 

Julefest BCC 2016

Takk til alle ildsjelene som gjorde denne kvelden mulig, både musikerne, sangere, lyd-, lys- og bildeteknikere, arrangører og øvrige mannskaper! Da alle gjestene i salen til avslutning sto opp og sang «Deilig er jorden», kunne vi konstatere at julestemningen, den hadde nok en gang fått seg en skikkelig kickstart.