Aktive seniorer på tur til fjells

Selv om en blir eldre er det mange muligheter til å være både aktiv og sosial, nylig reiste over 40 seniorer på fjelltur til Hallingdal. Aktiviteter og gode samtaler sto på programmet.


Av: Per Østmoen – Foto: Åse Budak

24 seniorer fra BCCs lokalmenighet i Eiker satt med på bussen da den satte kursen mot Liatoppen fjellstue i Ål. Alle var klare for en helg med aktiviteter og fellesskap med gode venner.

Etter pause på Bromma gikk det «strake veien» til Liatoppen for seniorene. Selv om «strake veien» vel er et noe misvisende uttrykk, særlig de siste kilometerne oppover svingene i Liagrenda. Men bussjåføren skal ha ros for sin pene, rolig e og hensynsfulle måte å kjøre på, også med hensyn til medtrafikanter!

Vel framme på det koselige fjellhotellet, ble eikerværingene møtt av 17 seniorer fra lokalmenighetene Hønefoss og Valdres. Gjensynsgleden var stor hos de som kjente hverandre fra før, og varme håndtrykk ble delt med de som en kanskje ikke hadde møtt tidligere.

Seniortur
Deler av reisefølget som koser seg i den friske fjellluften

Aktiviteter fra morgen til kveld

Lørdag formiddag kjørte bussen en mils vei til innsjøen Lya. Formen er forskjellig når en er en seniorgruppe på tur, men det ble lagt vekt på at alle skulle ha muligheten til å være med. Så noen satt på med bussen bort, andre jogget, mens resten gikk deler av strekningen. Da alle hadde kommet, ble det servert en god og varm kyllingsuppe. Bare en eneste våget seg til et bad i kalde vannet, og han som hoppet uti var selvfølgelig opprinnelig fra Bergen!

Det var to engasjerte medlemmer fra lokalmenigheten i Eiker som hadde arrangert konkurranser, og de som ville ble delt inn i grupper og konkurrerte på flere områder. Det lot til at skyting med pil og bue var vanskeligst. Gamle kunster hadde nok stort sett gått i glemmeboka, men lattermusklene fikk i alle fall jobbet litt når mange bommet, og bestemor på 80 spente buestrengen og traff blink var det full applaus i gruppene.

Seniortur Eiker
Matpause ved Lya

20161028_seniortur_eiker_2_web
Kreative konkurranser underveis

20161028_seniortur_eiker_6_web
Godt med en hjelpende hånd 

Lørdag kveld var det skikkelig fest med forskjellige innslag. Det ble vist en film om Elias Aslaksen, en kjær bror som mange av seniorene husker tilbake på med stor takknemlighet. Og hvem skulle tro at man kan diskutere «internett» på et seniortreff? Temaet ble kommentert, at en også som eldre må velge hva en velger å se/klikke på. Det finnes mange positive saker å bruke tiden sin på, men det finnes også mye som kan være nedbrytende. Kvelden var absolutt både oppbyggelig og trivelig, og en fin avslutning på en innholdsrik dag.

Seniortur Eiker
Lørdagskveld i godt lag

Seniortur Eiker
Disse tre blide damene benytter tiden til litt strikking 

Innholdsrik lunsj

Under lunsjen søndag, var det rikelig av både god mat og godt innhold. Det var flere som ga uttrykk for sin takknemlighet over Guds vei med livet – og over vennskapet som er blant unge og eldre i menigheten. Mange fortalte at muligheten til å være sammen på turer som denne, styrker vennskap og knytter bånd. Som en av deltakerne så treffende sa: – Det at jeg har disse seniorsamlingene å glede meg til, er med å holde humøret oppe i hverdagen!