Fotballsluttspillet 2016 – en uforglemmelig helg

Kalenderen skriver siste del av november; en tid på året de fleste assosierer med lange mørke kvelder og gryende julestemning. For de rundt 450 unge fotballglade som var samlet i Bergen denne helgen, var imidlertid julestemningen satt på vent til fordel for et av årets høydepunkter – sluttspillet i fotball.


Av: Mattias Opitz – Foto: Frank Friberg og Anna Andersen

Selv om fotballen sto i fokus denne helgen, fikk også deltakerne inspirasjon og oppmuntring til å leve et aktivt kristenliv. Festen lørdag kveld begynte derfor med et inspirerende innlegg der Gershon Twilley talte levende om Josef, og det sinnelaget han viste da han svarte sine fristelser med setningen “Hvordan skulle jeg gjøre denne store ondskap og synde mot Gud?”. Dette var et budskap som er aktuelt for både store og små, og som kommer til nytte både på og utenfor fotballbanen. Kvelden fortsatt med et skikkelig festmåltid, premieutdelinger i konfettiregn, og flere festlige innslag.

20161125_sluttspill_04
Stolte gutter mottar medalje og pokal for innsatsen

Sluttspill BSK
Seiersjubel

20161125_sluttspill_07
God stemning hos Tønsberg-guttene rundt bordet på fotballfesten

20161125_sluttspill_08
Jenter fra lokallaget i Måløy i festhumør

20161125_sluttspill_01
Det er samhold og glimt i øyet hos guttene fra Molde-laget

Foreningen Xercize arrangerer hvert år et sluttspill for de beste av foreningens fotballag fra Øst- og Vestlandet. Fire ulike aldersklasser, med både guttelag og jentelag, spilte til sammen 28 kamper. Det var 32 lag som deltok i sluttspillet, fra åtte ulike lokallag. Hele lørdagen ble det spilt kamper mellom de ulike lagene, og ivrige supportere heiet fra sidelinjen.

20161125_sluttspill_06
20161125_sluttspill_09
20161125_sluttspill_10
BSK-sluttspill
BSK-sluttspill

Det byttes årlig på hvor sluttspillet arrangeres. I år var det lokallaget i Bergen som fikk muligheten, og det ble tatt imot som et utfordrende, men svært givende, samarbeidsprosjekt.

Svært mange stilte gledelig opp med frivillig innsats både med matlaging, rigging, vakthold, verter for overnattingsgjester med mer.  Arrangementet ble preget av den begeistringen de frivillige la ned i løpet av helgen, til glede både for arrangørene og for de 450 barna og ungdommene som var gjester og deltakere i fotballsluttspillet 2016.