Festdag for fotballspillere

Serieslutt ble markert med felles kampdag på Stokkebanen for alle fotballspillere i Oslofjordligaen, og en forrykende fotballbankett på kvelden.


Tekst: Louise Samnøy – Foto: Louise Samnøy/Jacob Leth

I helgen ble det avgjort hvilke lag som hadde vunnet årets sesong i Oslofjordligaen under en kampdag i siste runde av seriespillet. Oslofjordligaen er en kristen fotballiga som favner lag rundt Oslofjorden, og årets sesong er den tredje i ligaens historie. I 2016 har ligaen cirka 850 spillere mellom 10 og 23 år fra 7 ulike fylker i Norge.

Oslofjordligaen – kampdag

Amalie Solberg (13) i Eiker SK var en av dem som fikk være med på felles kampdag på Stokkebanen og på bankett på Torp Konferansesenter i Sandefjord.

− Det er veldig gøy å være med og spille fordi jeg blir så godt kjent med dem på laget. Selv om vi går på forskjellige skoler har vi blitt utrolig gode venner, sier 13-åringen.

Sammen med Nathalie Bernhardsen (12), Anine Johansen (12) og Alexandra Veierland (11) har hun spilt siste seriekamp for Eiker denne sesongen. Seriefinalen ble spilt mot jentene fra Sandefjord, som dessverre ble hakket for sterke.

Oslofjordligaen – sluttspill
Gode venner: Alexandra (venstre), Nathalie, Anine, Amalie spiller for Eiker SK med Benedikte (høyre) som trener. Amalie sier hun liker å være med på fotballen for å treffe de gode venninnene.

− Taper med stil

Sandefjord-jentene smalt inn sitt femte mål allerede halvveis i første omgang, men i like før pause reiste guldraktene fra Eiker seg. Jentene scoret tre mål på rappen og stillingen var redusert til 3 – 5. Likevel klarte de aldri å ta igjen Sandefjords forsprang, og Eiker måtte til slutt se seg slått av Løkka SK.

− Vi taper med stil, og selv om vi ikke vinner så er det veldig gøy! sier Amalie etter kampen.

− Det er jo bedre å vinne, men det er gøy likevel. Vi må bare tenke positivt, smiler Alexandra.

For jentene er positive uansett, det kan trener Benedikte Nilsen bekrefte.

− De er veldig positive og flinke til å møte opp på trening. Og de hører på hva treneren sier, av og til, sier Eiker SK-treneren med et smil.

Samhold og glede

Kristian Persson er fotballansvarlig for arrangementet, både kampdagen og banketten på kvelden. Han forteller om en vellykket festdag.

− Det er veldig mange engasjerte spillere og publikummere her, og det har vært tette og spennende kamper. De siste kampene avgjør ligaplassering, og kårer vinnere for hele sesongen, så kampene og banketten satte et skikkelig punktum for i år.

Men fest og moro er ikke den viktigste grunnen til å arrangere en slik dag. Hensikten til foreningen er at barn og unge skal oppleve samhold og glede gjennom et kristent fellesskap.

− I Oslofjordligaen fokuserer vi på at spillerne for mulighet til å utvikle seg fotballmessig, men først og fremst ønsker vi at barn og unge kan spille fotball innenfor gode og trygge rammer. Det betyr mye å ha gode eksempler som inspirerer til å ta gode valg i barne- og ungdomstiden, og det er veldig mange flinke mentor, trenere og frivillige som er med.

Oslofjordligaen – sluttspill
God sesong: BSK G 16 fra Oslo/Follo er fornøyde med sesongen, forteller trener Vincent (venstre).

Oslofjordligaen – sluttspill
Jenter fra Oslo: Marte (venstre), Amalie, Hilde, Marte og Melissa.

Fest og pokaler

For lagene som gikk helt til topps i ligaen etter helgens sluttspill, var det en ekstra bonus å komme frem på scenen for å motta pokaler, medaljer og applaus. Jubelen runget i salen, og mange stolte gutter og jenter opplevde både mestringsfølelse og samhold denne festdagen.

Et av vinnerlagene
Bandinnslag under fotballgallaen
Pokalfeiring
Oslofjordligaen
Oslofjordligaen